[kkstarratings]

Sunt situatii atunci cand nu ai nevoie de foraje in adancime pentru a atinge un strat de apa potabila sau foraje orizontale de subtraversare. De exemplu, sunt situatii cand in urma unor calamitati naturale sa se surpe anumite podisuri sau sa apara rifturi in scoarta terestra care se vor transforma in prapastii. De asemenea, sunt locuinte sau gospodarii care au mai intai nevoie de un foraj orizontal de subtraversare pana sa inceapa forajul in adancime pentru a proteja anumite zona sau pentru a traversa anumite spatii. Un astfel de proiect de amploare de foraj orizontal se afla in zona Giurgiu-Russe, unde o conducta de gaz a fost trasa pe sub albia Dunarii.
Foraje orizontale subtraversari preturi


Cea mai mare lucrare din România și Europa

Proiectul de subtraversare are ca scop transportul de gaze naturale. In cadrul proiectului va fi posibila circulația gazelor în ambele sensuri. Vorbim practic de o curgere bidirecțională care poate atinge un debit maxim de 1,5 miliarde mc/an. Traseul gazelor va fi din Stația de Măsurare a Gazelor Giurgiu, dupa care sunt transportate prin conducte în lungime de 5,1 km până de la grupul de robinete Comasca (România). Lungimea efectivă a subtraversării este de 2,1 km de la grupul de robinete Comasca până la grupul similar de la Marten (Bulgaria). Este cea mai mare lucrare de acest gen din România și Europa până la acest moment. Numai utilajele de foraj folosite au costat sute de mii de euro.

cat costa foraje puturi - afla pretul aici

Interconectorul România-Bulgaria a fost finanțat cu fonduri europene în valoare de 23 milioane euro, din care 10 milioane afectate lucrarilor de pe malul romanesc si 13 milioane de euro pentru partea bulgara. Lucrarile urmeaza sa fie finalizate, potrivit proiectului, pana la 15 ianuarie 2017. Dar pana atunci mai sunt foraje orizontale de facut.

Proiectul de interconectare România – Bulgaria este singurul proiect prin care se poate asigura transportul gazelor naturale din traseul sudic al gazelor Azerbaidjan-Turcia-Grecia spre Austria, prin segmentul de pe teritoriul României. Conducta de gaz din Bulgaria în Austria, via România şi Ungaria are o importanţă deosebită la nivel regional. Proiectul este dezvoltat în contextul necesităţii diversificării surselor de alimentare cu gaze naturale ale ţărilor europene, creşterii securităţii alimentării cu gaze naturale a României prin acces la noi surse, transportul înspre pieţele central Europene a rezervelor de gaze naturale din regiunea Caspică, asigurării pe direcţia Bulgaria a unei capacităţi de transport în ambele sensuri de curgere de 1,5 mld.mc/an şi dezvoltării unei capacităţi de transport pe direcţia Ungaria de 1,75 mld.mc/an în faza I şi 4,4 mld.mc/an în faza II.

 

Sending
User Review
0 (0 votes)