Judetul Teleorman ocupa 5789 km2 din suprafata tarii,fiind pe locul 19 ca intindere pe tara, este plasat in partea sudica a tarii, in inima Campiei Romane, invecinandu-se cu judetele Olt, Arges si Giurgiu iar la sud se invecineaza cu Bulgaria fiind judet de frontier. Avand ca resedinta de judet Municipiul Alexandria, judetul Teleorman este impartit din punct de vedere administrativ in 97 de unitati teritoriale: 3 municipii, 2 orase si 92 de comune.

Va recomandam sa apelati la specialistii in foraje pentru alimentare cu apa inscrisi in acest portal, aici gasiti executanti de foraje puturi apa judetul Teleorman.


 

Configuratia solurilor din zona Teleorman

Solurile predominante din zona Teleorman sunt reprezentate de cernoziomuri ce confera conditii favorabile culturilor agricole. Invelisul solului prezinta o varietate respectiv soluri brune de padure si soluri aluviale ocupand principalele forme de relief. Agricultura, zootehnia, industria extractiva si industria chimica reprezinta principalele surse de poluare a apelor, calitatea acestora fiind afectata de obicei de activitatile economice preponderente specifice judetului.

Alimentarea cu apa in Judetul Teleorman si Alexandria

Alimentarea cu apa potabila in sistemul centralizat in 27 de localitati este asigurata pe o lungime de 802 de km2, datorita retelei de distributie a apei potabile la nivelul anului 2008.Pentru stabilirea parametrilor chimici si bacteriologi atat din mediul rural cat si pentru mediul urban in cee ace priveste calitatea apei potabile, Autoritatea de sanatate Publica Teleorman efectueaza in mod frecvent o serie de monitorizari, apa subterana reprezentand principala sursa de apa din aceasta zona, expeptie facand Municipiul Turnu Magurele, apa potabila fiind asigurata din fluviul Dunarea.

Pentru a efectua un foraj cu debit multumitor si o calitate mai buna a apei, se recomanda forajul classic cu circulatie directa de noroi bentonitic multumita solurilor din zona, cu conditia ca operatiunea aceasta fiind bazata pe o tehnologie imbinata cu operatii correct executate de catre o echipa de profesionisti impreuna cu utilizarea unor materiale de inalta calitate.

 

Sending
User Review
0 (0 votes)