[kkstarratings]

Nicio lucrare de foraj care sa reziste in timp si care sa-ti ofere apa de calitate n-are voie sa fie realizata fara un studiu geotehnic bine documentat.Studiul geotehnic este o documentaţie tehnică necesară la construirea, extinderea sau consolidarea unui foraj de apa, sau foraj pentru pompe de caldura si presupune parcurgerea mai multor etape.In primul rand, ai nevoie de cercetare temeinica in teren prin executarea mai multor foraje geotehnice. Apoi se trece la prelevarea de probe tulburate și netulburate, pentru a se stabili calitatea apei, duritatea ei, provenientav – strat freatic 1, 2 sau 3 depinde de adancimea la care se executa forajul și cercetarea specifica “in situ” urmată de analizarea probelor ȋntr-un laborator atestat și realizarea ȋn final a documentaţiei tehnice. Toate acestea formează în final un studiu geotehnic.


Studiul geotehnic este o parte componentă a documentaţiei tehnice necesare autorizării executării lucrărilor de construcţie, conform cu Legea nr.50 din 29 iulie 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificarile și completările ulterioare.

Studiile geotehnice pentru ce tip de constructii se fac?

Documentaţiile geotehnice se întocmesc pentru construcţii civile (case, blocuri, cladiri de birouri, şcoli, gradinite, spitale), industriale (hale, fabrici, depozite, silozuri), agrozootehnice, energetice(centrale eoliene, panouri solare, hidrocentrale), miniere, de telecomunicaţii,Foraje-Geotehnice-Instalatie-URB edilitare şi de gospodărie comunală (reţele de apă, gaze, canalizare), pentru construcţii de căi ferate, pentru drumuri, sisteme rutiere, aeroportuale, poduri, tunele, pentru construcţii de porturi, şantiere navale şi platform marin, pentru construcţii şi amenajări hidrotehnice, pentru ȋmbunătăţiri funciare, precum şi pentru orice alte categorii de construcţii.

Ce informaţii trebuie furnizate pentru un studiu geotehnic?

Preţul, durata şi realizarea unui studiu geotehnic depind toate de foarte multe detalii, atat din punct de vedere al echipamentelor folosite, mentanta lor, manopera si expertiza asupra datelor.
In plus, lungimea diametrului putului si adancimea la care se frezeaza determină în primul rând numărul de foraje geotehnice effectuate si evident, de aici apar si fluctuatiile de pret.

Solicită ofertă de preț de la executanții de studii geotehnice

Un alt element care influenteaza complexitatea unui studio geotehnic tine de regimul de forare si scopul acesteia. Un studiu geotehnic pentru pompe de caldura va costa mai mult decat un studiu pentru realizarea de puturi.

 

Sending
User Review
0 (0 votes)