Echilibrul corect al mineralelor din apa care intră în sistemele industriale este esențial pentru funcționarea și întreținerea corectă a echipamentelor scumpe. De asemenea, este imperativ să oferiți un produs finit consistent. Dedurizatoarele de apă industriale îndepărtează excesul de minerale, cum ar fi calciul și magneziul, la un nivel specificat și monitorizat pentru a continua procesul industrial.

In ce consta procesul de dedurizare a apei industriale

Procesul de purificare și dedurizare a apei industriale preia apa care nu este adecvată utilizării industriale și o transformă în apă fără sedimente și contaminanți, cu echilibrul corect al pH-ului. Îndrumarea expertilor de la Somra® se va asigura că apa dumneavoastră industrială îndeplinește sau depășește standardele pentru purificarea apei industriale, trecând cu brio inspecțiile. Vom fabrica cu atenție cea mai bună soluție de tratare industrială a apei în funcție de nevoile instalației dumneavoastră, de specificațiile procesului acesteia și de cantitatea și debitul necesar pentru sistemele dumneavoastră.

Pentru personalizare completă, dedurizatoarele industriale de apă comercializate de Somra.ro sunt disponibile în rezervoare rezistente la coroziune din oțel carbon sau fibră de sticlă. Tehnologia fluxului de vârf contribuie la reducerea costurilor inițiale și la reducerea costurilor de întreținere pe termen lung. Această tehnologie măsoară în mod constant cererea de apă și aduce dedurizatorul de apă industrial online sau offline pe măsură ce cererea de debit fluctuează. Acest lucru permite un sistem de dedurizare a apei industrial personalizat, care este dimensionat adecvat pentru nevoile dvs. de proces, economisind cheltuielile inițiale și, de asemenea, pentru întreținere. Linia Somra® de dedurizatoare industriale de apă este cea mai completă din industrie, satisfacând cele mai exigente cerințe de duritate și reducere a calcarului.

Sistemul de dedurizare a apei în scopuri industriale necesită ca apa de intrare să treacă printr-un pat poros de rășină. Această rășină are aspectul și consistența unor mărgele mici de plastic. Aceste margele fine au fost construite și tratate astfel încât fiecare mărgele minusculă să fie excepțional de poroasă. Suprafața este, de asemenea, permanent alterată chimic pentru a fi foarte atractivă pentru mineralele ofensatoare.

Locurile de suprafață ale rășinii au o afinitate pentru mineralele care au o sarcină electronică de doi pozitivi și mai mare, cum ar fi calciul și magneziul. Alte minerale cu o valență similară pot fi, de asemenea, îndepărtate. O analiză completă a apei care intră este esențială pentru funcționarea corectă a sistemului de dedurizare a apei.

Apa care intră intră în vasul de dedurizare a apei care este umplut cu patul de rășină. Viteza apei încetinește, răspândindu-se pe suprafața mai largă a patului și călătorește prin milioanele de margele mici. În timpul acestui proces, mineralele din apă sunt atrase de suprafețele de rășină. Apa iese apoi din patul de rășină – eliberată de mineralele încărcate, cu o scădere semnificativă a presiunii hidraulice a capului. Patul de rășină captează mineralele de duritate din apă.

Cu toate acestea, pe măsură ce suprafața fiecărui pat din rășină este ocupată de minerale, eficiența dedurizatorului de apă scade treptat. Un sistem industrial complet de dedurizare a apei trebuie să includă echipamente pentru regenerarea acestor paturi de rășină. De obicei, există un pat de rășină duplicat care poate fi cuplat, astfel încât patul de rășină inițial să aibă timp să se reîmprospăteze. După ce apa este deviată către al doilea pat, poate fi începută regenerarea primului pat.

Alternativa este oprirea scurgerii apei în timpul procesului de regenerare. Acest lucru poate fi posibil dacă cererea de apă dedurizată este limitată doar la unul sau două schimburi.

Rășina are o afinitate mult mai mare pentru ionii de calciu și magneziu, dar îi va „renunța” atunci când este clătită cu apă care conține o concentrație foarte mare de ioni de sodiu (adică apă foarte „sară”), iar ionii de sodiu înlocuiesc ionii de calciu și magneziu pe rășină. În cele din urmă, patul de rășină este spălat cu apă pentru a îndepărta excesul de sare înainte ca patul să fie repus în funcțiune.

Pentru mai multe informații despre cum funcționează dedurizatoarele industriale sau despre cum să comandați un sistem industrial de dedurizare a apei pentru instalația dvs., vă rugăm să contactați Somra®.

Sending
User Review
5 (1 vote)