Judetul Ialomita – Date Generale:

Conform asezarii geografice, judetul Ialomita este pozitionat in foraje puturi in judetul ialomita euforajepartea de sud-est a Romaniei, in diviziunea estica a Campiei Romane, invecnandu-se la nord cu judetele Braila si Buzau, la nord-vest cu judetul Prahova, la vest cu Bucurest si judetul Ilfov, la sud cu judetul Calarasi iar la est cu judetul Constanta, detinand o suprafata de 4.453 km2 din totalul suprafetei Romaniei.

Sub aspect geologic, teritoriul judetului Ialomita, reprezinta un bazin de sedimentare maritime lacustra, acesta facand parte din Platforma Valaha, construita din cristalin peste care se aseaza o cuvertura sedimendara, alcatuita din calcare.

Solurile existente in zona judetului Ialomita sunt predominant fertile,dand prilejul existentei culturilor agricole, cernozziomurile fiind cele mai raspandite, pe langa alte tipuri de soluri respective soluri cambice, soluri brun roscate, soluri aluviale si soluri saraturate.

Apele subterane sunt alcatuite din ape freatice potabile regasite la adancimi de 2-7 m I zona luncilor ,respectiv 5-30 m in restul suprafetei judetului, fiind identificate si ape termale avand o temperatura de 400 grade, calitatea apelor fiind monitorizata de catre Ministerul Sanatatii in privinta controlului caltatii apei potabile.

Despre foraje puturi in judetul Ialomita

Pentru efectuarea unei lucrari de foraj este necesara tehnologia clasica cu circulatie directa de noroi bentonitic, datorita tipurilor de soluri din zona, pentru a obtine rezultatele asteptate, prin intermediul unor operatiuni corecte si exacte realizate de catre o echipa de specialisti,utilizand doar utilaje si material de cea mai buna calitate.

Portalul EUforaje.ro contine o serie de firme din judetul Ialomita, care pot fi contactate direct din site, cu ajutorul datelor de contact afisate, fie pentru executia unei lucrari de foraj, fie pentru a raspunde anumitor intrebari legate de buna executie si preturile materialelor de foraje.

pentu mai multe informatii din domeniul forajelor dati un like paginii de Facebook EuForaje.ro

Sending
User Review
0 (0 votes)