BENEFICIILE UNEI INSTALAȚII CU OSMOZA INVERSĂ

Osmoza inversă este o tehnologie utilizată de producătorii de apă îmbuteliată si de alimente din întreaga lume. Filtrele de osmoza inversă de uz casnic (filtre cu membrană pentru purificarea apei)fac ca apa de la robinet sa fie sigură și sănătoasă pentru întreaga casă.

Prin instalarea unui sistem de purificare a apei prin osmoza inversă in bucătăria dvs sub chiuvetă, economisiți la cumpărarea apei îmbuteliate si scapi de cărat si depozitat. Costul apei în primul an de la achiziționarea filtrului este de 0,18 lei/litru, iar după prima înlocuire a cartușelor este de 0,06 lei/litru (pentru o familie de 3 membri).

PRINCIPIUL FILTRULUI DE OSMOZA INVERSĂ

Presiunea apei împinge apa prin membrana de osmoza inversă. Nu absoarbe alte substanțe, cu excepția apei,astfel încât impuritățile dăunătoare si sărurile de duritate rămân pe suprafața sa,apoi sunt spălate în canalul de scurgere(drenaj) . Mecanismul osmozei inverse se bazează pe un proces biologic natural -osmoza:cu ajutorul său, celulele plantelor ,animalelor și oamenilor sunt saturate cu substanțe utile (împreună cu apa, care le transportă prin membrana celulară).

CE FEL DE APĂ SE OBȚINE DUPĂ TRATAMENTUL CU OSMOZA INVERSĂ?

Indiferent de impuritățile conținute în apă cum ar fi cea provenita din foraje puturi, filtrul cu osmoza inversă face această apă sigură. Elimină chiar și pesticide, nitrați, hormoni, antibiotice, bacterii și viruși. Spitalele si stațiile de dializă folosesc sisteme de osmoza inversă pentru a îndepărta impuritățile cele mai dificil de separat de apă (cantitățile lor urme pot dăuna sănătății). Datorită gradului său ridicat de siguranță, apa purificata prin filtre cu osmoza inversă este cea mai potrivită pentru pregătirea alimentelor și băuturilor pentru copii.

DE CE MULȚI OAMENI FOLOSESC OSMOZA INVERSĂ PENTRU A SE PROTEJA ÎMPOTRIVA SCUAMELOR?

Membrana dintr-o unitate de osmoza inversă nu permite sa treacă deloc sărurile de duritate (calciu și magneziu) ,datorita cărora apar depunerile si stricarea echipamentelor. Prin urmare ,osmoza inversă este cel mai eficient mijloc de purificare a apei dure, cartușele de dedurizare trebuie schimbate la fiecare 1-2 luni ,iar în sistemele de osmoza inversă, depunerea nu va apărea pe toată durata de viață a membranei (1,6 ani) .

OSMOZA INVERSĂ ESTE RECOMANDATĂ DE BUCATARI, BARISTI ȘI NUTRIȚIONIȘTI

Nota: Cel mai bine este să pregătiți mâncarea și băuturile cu apă moale,moderat mineralizata. Apa dura nu este potrivită pentru gătit, deoarece din cauza excesului de minerale,apa “absoarbe” slab gusturile și aromele. Apa fără minerale are un gust neobișnuit.

După o curățare profundă, un filtru de osmoza inversă de uz casnic de înaltă calitate adaugă minerale utile (de exemplu, magneziu) în apă într-o concentrație optimă. Și aduce nivelul de aciditate al apei (pH) la neutru.

Apa cu un conținut scăzut de minerale și un pH neutru este bună pentru sănătate. Este potrivit pentru persoanele cu echilibru acido-bazic și digestie sensibilă. Apa moderat mineralizata accelerează eliminarea toxinelor ,ne ajută să absorbit mai bine alimentele și să obținem cele mai bune beneficii și plăcere din aceasta.

CUM SE ALEGE UN FILTRU CU OSMOZA INVERSĂ

Filtrele cu membrană pentru purificarea apei cu osmoza inversă elimină particulele care sunt de 100 de mii de ori mai mici decât grosimea unui fir de păr uman(particule de până la 0,01 microni) . Această filtrare profundă necesita timp ,dar pentru a nu mai trebuie sa așteptați până când este filtrata, aproape toate modelele folosesc un rezervor de stocare pentru apă curată.

Dacă spațiul de sub chiuvetă este limitat,este mai bine să alegeți un sistem cu un rezervor încorporat compact pentru apă curată.

Într-un filtru standard cu membrană de osmoza inversă pentru spălare, apa din rezervor este suficientă pentru o familie cu 5-6 persoane. Dar cu orice volum al rezervorului, este bine dacă se va umple rapid. Mai ales dacă pregătești cina pentru compania rudelor sau a prietenilor.

Dacă gătești des acasă pentru o familie numeroasă și îți place sa primești oaspeți, alege un filtru de apă sa acumuleze 5 litri de apă curată în cel mult o oră.

Rata de colectare a apei depinde de proiectarea filtrului de osmoza si de presiunea din alimentarea cu apă. Cu cât este mai mare, cu atât filtrul funcționează mai rapid și mai eficient și cu atât mai puțină apă se consumă pentru prepararea unui litru de apă potabilă curată. La presiuni sub 3,5 atmosfere, un filtru clasic de osmoza inversă are nevoie de o pompă electrică pentru a crește presiunea. În caz contrar ,apa filtrata se va acumula in rezervor prea încet, iar o parte din apă va curge constant în canalize.

Notă: Multe case au o presiune scăzută a apei. Unul dintre semne: o presiune slabă a apei reci de la robinet. Luați în considerare acest lucru înainte de a cumpăra un filtru. Merită să acordați atenție acelor modele care funcționează stabil la o presiune redusă de apă pentru a economisi cât mai multă apă care se scurge in canalizare.

Filtre cu osmoza inversă Aquaphor

Compania Aquaphor a dezvoltat și patentat tehnologia unui rezervor apă-apă pentru filtre cu osmoza inversă. Modelele în care este utilizat un rezervor apă-apă au următoarele caracteristici:

-Filtrează apa mai repede decât sistemele clasice -un rezervor de 5 litri este plin în aproximativ 40-60 de minute ( viteza depinde de presiunea alimentării cu apă).

-Compact și amplasat ergonomic sub chiuvetă, deoarece rezervorul este încorporată în carcasa filtrului . Va fi loc atât pentru coșul de gunoi ,cât și pentru produsele de curățat.

-Economice . Pentru 1 litru de apă purificată, acestea consumă în medie 5 litri pentru a spala impuritățile dăunătoare din membrană. Sistemul clasic de osmoza inversă consuma de 2 ori mai multă apă (8-15 litri) . Cu cât intra mai puțină apă în canal, cu atât mai puțin trebuie sa schimbați cartușele de prefiltrare. Astfel de cartușe se află în fiecare filtru de osmoza inversă;protejează membrana de clor și îndepărtează rugină, nisipul și nămolul din apă.

-Autonom. Funcționează fără pompă si electricitate, deoarece o presiune de alimentare cu apă de 2 atmosfere este suficientă. Sistemele clasice de purificare a apei cu osmoza inversă (cu rezervor apă-aer) necesita o presiune de cel puțin 3,5 atmosfere sau instalarea unei pompe electrice.

-Fiabilitatea și stabilitatea filtrului depinde de performanța fiecărui cartuș din acesta. Schimbați întotdeauna cartușele la timp. Înregistrați-vă filtrul de apă și vă vom reaminti o înlocuire.

Aquaviva-sisteme-osmoza-inversa

Aquaviva.ro – filtrare apa
Date comerciale
C.U.I.: 43600025
Nr. Ord. Reg. Com: J40/1012/2021
str Matei Basarab, nr 65, Sector 3
Telefon: 0728166141
Program de functionare: 09.00 – 17.00

AQUAVIVA Filtre apa

Vezi mai multe siteme de fitrare si tratarea apei aici.

Sending
User Review
5 (3 votes)