Ce filtre pentru foraje puturi apa sa aleg?Petcu Foraje puturi Dambovita - Filtre pentru foraje puturi - euforaje.ro

Filtre pentru foraje puturi, filtre Johnson PVC

Filtrul este cel mai important element al unei coloane de tubaj, deoarece de el depind atât calitatea apei, cât și buna funcționare a întregii instalații de foraj.

Filtrul este parte componentă a coloanei de tubaj pe care specialiștii o introduc în puțul forat, odată cu burlanele îmbinate între ele. Operațiunea, numită tubare, reprezintă, practic, consolidarea puțului forat.

Filtrele pot fi de două feluri: filtre din PVC și din oțel sau semi-oțel

Cele din PVC au avantajul de a fi ușoare și mai ieftine. În plus, sunt “imune” la coroziune în orice tip de pânză freatică. Se pot așeza până la 150 de metri adâncime și sunt companii de profil care pot Filtre pentru foraje puturi - euforaje.rofurniza cu pereți care rezistă până la 600 de metri adâncime, dar cu condiția ca temperatura apei să nu depășească +30C.
Ca exemplu, filtrele Johnson sunt alcătuite dintr-o țeavă suport sub formă de stea pe partea exterioară. Pe acest suport de tubulatura PVC se bobinează o sârmă specială.

Țeava de suport este perforată pe toată lungimea activă a filtrului. Mărimea fantelor pe exteriorul filtrului Johnson este dată de distanța între cele două sârme bobinate și așezate pe cuibul tăiat la mărimi precizate. La capete, filtrele Johnson sunt filetate și dispunde o mufă filetată pentru o conexiune simplă și sigură. Acest sistem de filtrare – cu fantă continuă – asigură cea mai mare suprafață activă dar și cel mai mare debit de apă.

Un alt mare avantaj este acela că sârmele cu secțiune triunghiulară nu permit ca particulele de nisip să intre în tubulatură. În ultima perioadă, datorită unui bun raport preț/calitate, specialiștii în foraje recomandă utilizarea filtrelor PVC SCREEN cu fante cu grosimea g=0,3…0,5mm, confecționate din propriile burlane PVC albastre de tubaj. Burlanele din PVC au o grosime a pereților de 5,4 mm.

Cel de-al doilea tip de filtre sunt cele din oțel, considerate mai eficiente în primul rând datorită faptului că pot fi așezate la adâncimi mari, de mii de metri.

filtre-johnson-din-otel-euforaje Filtre pentru foraje puturiTuburile din oțel sunt sudate, iar legătura din tre ele se face prin filet sau cu legătură de tip baionetă. Un mare avantaj al filetrelor din oțel este că nu sunt influențate de temperatura apei. Filtrele din oțel Johnson constau în tuburi de oțel perforate pe toată lungimea activă. Pe acest tub se pune o jachetă care este filtrul exterior și care este alcătuit din sârme de oțel care au o secțiune T. Ele sunt sudate cu precizie unul lângă celălalt pe un inel de oțel. Ele pot fi atât din oțel inoxidabil cât și din oțel negru. Este un tip de filtru care se fabrică doar la comandă și are avantajul de a corespunde 100 % solicitărilor beneficiarului.


Mai multe materiale pentru foraje puturi gasiti in sectiunea: Vanzari Materiale si Utilaje

Pentru mai multe informatii din domeniul forajelor va invitam sa vizitati si pagina de Google Plus EuForaje.ro

Sending
User Review
4.18 (11 votes)