Pe piata din Romania au aparut unele dintre cele mai revolutionare solutii de incalzire si comfort existente. Acestea sunt rezultatul a multor ani de cercetare stiintifica si au o baza solida in energia regenerabila si inepuizabila. Astfel a aparut conceptul pompei de caldura care isi are consumul in formele inepuizabile de materie prima: apa, aer, pamant folosit cu succes de mai multi ani in Nordul Europei si in tarile Scandinave in special.

instalarea pompei de caldura

Avantajele pompei de caldura

Aceasta solutie inteligenta poate fi folosita la nivelele cele mai largi. foraje pt instalarea pompei de calduraDe la familiile care doresc sa isi construiasca o casa sau o cabana si doresc sa economiseasca pe termen lung atat financiar cat si in ceea ce priveste resursele mediului in care traim, pana la constructorii de blocuri sau fabrici care se raporteaza la strategiile de viitor.

Pentru a vorbi de o strategie de protectie a mediului complet integrata, aceste pompe de caldura pot fi racordate la reteaua de panouri solare, folosind astfel si energia solara ca resursa inepuizabila. Atunci cand zona constructiei nu permite din punct de vedere geografic amplasarea de panouri solare, referindu-ne aici la zonele in care nu este soare sau sunt ferite de soare din cauze artificiale, panourile solare ofera solutii remarcabile asa cum vom constata in cele ce urmeaza.

Beneficiile pompelor de caldura

foraje pt instalarea pompei de calduraSa vorbim acum putin despre costuri si despre cum un astfel de sistem optimizeaza costul energiei. Eficienta energetica garantata de pompa de apa si sistemul avansat de control capabil sa asigure sinergie maxima intre toate componentele sistemului permite eficientizarea incalzirii pe tot parcursul anului ceea ce este remarcabil din punctul de vedere al economisirii financiare. De asemenea pompele de caldura pot sa satisfaca necesarul de apa curenta menajera. Pentru aceasta este nevoie de un rezervor care sa asigure confortul maxim in orice fel de eventualitate.
Mediul inconjurator prezinta o imensa cantitate de energie termala complet regenerabila: aerul, apa si pamantul. Pompa de caldura este capabila sa ridice nivelul de temperatura iar energia folosita se transfera sistemului prin intermediul ciclului termodinamic. Pentru a performa acesta este nevoie de energie care nu este neaparat din sursa regenerabila, dar pana si aceasta energie produsa este transmisa sistemului de incalzire. Pentru ca solutia sa fie completa incalzirea poate sa se faca si in pardoseala.

Va multumim pentru timplul alocat citirii acestui material despre pompe de caldura, daca v-a placut va invitam sa il distribuiti prietenillor dumneavoastra si va mai asteptam cu materiale interesante despre acest subiect. Pentru mai multe informatii utile va recomandam pagina noastra de Twitter EuForaje.

 

Sending
User Review
0 (0 votes)