foraje puturi apa judetul dambovitaDespre Judetul Dambovita

Județul Dâmbovița detine o suprafață de 4.054 km² respective 1,7 % din suprafața țării. Este situat în partea central-sudică a țării, suprapunându-se bazinelor hidrografice ale râurilor Ialomița și Dâmbovița. Județele vecine sunt: Brașov la nord;Prahova la est;Ilfov la sud-est;Giurgiu la sud;Teleorman la sud-vest;Argeș la vest.

Firme de foraje puturi apa in judetul Dambovita

Ai nevoie de o firma de foraje puturi in judetul Dambovita? Intra pe Foraje Puturi Dambovita pentru a afla pretul unei lucrari de foraj.

Pe raza judetului Dambovita se intalnesc soluri compacte tari, din acest motiv este necesara tehnologia forajului uscat cu aer cu ciocan de fund. Instalatia, accesorile, experienta, profesionalismul, precum si utlizarea materialelor de inalta calitate fac diferenta, fiind garantate rezultatele exceptionale. indifferent de scopul forajului: foraj casnic de alimentare cu apa, sau foraj industrial. Citeste mai multe despre foraje aici sau pe pagina noastra de google+ 
Euforaje.ro este portalul ce contine o serie de firme cu renume din judetul Dambovita, care utilizeaza materiale si utilaje de cea mai buna calitate, aceastea putand fi contactate prin intermediul datelor de contact, respectiv e-mail si numar de telefon, fie pentru efectuarea unei lucrari de foraj, fie pentru furnizarea unor informatii ce tin strict de industria forajului.

Tipuri de soluri in Dambovita

Teritoriul judetului Dambovita se afla in zona de legatura a Campiei Romane cu Subcarpatii Munteniei. Fundamentul Muntilor Bucegi, fiind format din sisturi cristaline vechi, ce suporta un strat gros de peste 2000 m de conglomerate cretacice, peste care local se afla gresiile si conglomeratele de Babele; in masa acestor depozite caracteristice sunt incorporate formatiuni calcaroase si cristaline. Cea mai veche unitate geologica si de relief din judetul Dambovita o alcatuiesc Muntii Leaota, fundamentul lor fiind alcatuit din sisturile cristaline, de varsta proterozoic-paleozoic inferior.
Datorita varietatii conditiilor de relief si litologiei, asociate cu etajera altitudinala a climei si vegetatiei, pe teritoriul judetului Dambovita s-a dezvoltat o varietate de soluri. In zona montana intalnim soluri brune podzolite si podzoluri, de regula scheletice si cu profil relativ subtire. In zona deluroasa, mai exact in Subcarpatii Ialomitei, o mare raspandire o au solurile brune si brune podzolite, pseudorendzinele, iar insular apar si soluri brune acide. In Piemontul Candesti sunt caracteristice solurile brune podzolite frecvent pseudogleizate, solurile podzolice argiloiluviale si solurile pseudogleice podzolite. In partea de sud, in campia piemontana predomina solurile brun-roscate si cernoziomurile argiloiluviale freatic umede in partea de sud-est, soluri pseudogleice podzolite, iar pe terasele joase soluri brune si brune inchise, indeosebi freatic umede, ca si soluri aluviale.

Rezervele de ape subterane in Judetul Dambovita

In judetul Dambovita, rezervele de ape subterane depind de gradul de permeabilitate, de grosimea si extensiunea rocilor care le inmagazineaza. Datorita petrografiei foraje puturi apa judetul dambovitaspecifice, in zona montana permeabilitatea este scazuta si apa subterana se afla la adancimi mici, amplasata in depozite in panta sau la baza muntilor. In schimb, in zona de campie exista o buna permeabilitate care permite o usoara circulatie a apei subterane. Supravegherea calitatii apei potabile, din surse de suprafata si subterane revine Directiei de Sanatate Publica. Rezervele de ape subterane din cuprinsul județului Dâmbovița depind de gradul de permeabilitate, cât și de grosimea și extensiunea rocilor care le înmagazinează.
Infiltrarea apelor superficiale în depozitele mio-pliocene, suferă de cele mai multe ori un proces de mineralizare accentuată și apar, sau sunt întâlnite în foraje, ca ape minerale cu importanță mare pentru economia județului. Apa potabila pentru localitatile urbane este asigurata in principal din surse din vecinatatea oraselor, in special subterane, iar pentru localitatile din mediul rural apa din sistemul public de aprovizionare este asigurata din surse de profunzime.

 

Sending
User Review
0 (0 votes)