foraje puturi apa judetul satu mareDespre Judetul Harghita:

Judetul Harghita este plasat in zona centrala a Romaniei, in zona Carpatilor Orientali. Se invecineaza la est cu judetele Neamt si Bacau, la vest cu judetul Mures, la sud cu judetele Brasov si Covasna, iar la nord cu judetul Suceava. Suprafata totala a judetului este de 6.610 kmp, reprezentand 2,8% din teritoriul tarii.Structura administrativa a judetului Harghita cuprinde 4 municipii, 5 orase si 58 de comune. Resedinta de judet este Municipiul Mircurea-Ciuc.

Pretul unui foraj in Judetul Harghita:

Pe teritoriul judetului Harghita se intalnesc soluri compacte tari, motiv pentru care se recomanda utilizarea tehnologiei forajului uscat cu aer cu ciocan de fund.
Firmele din industria forajului promovate de catre EUforaje.ro pot fi contactate de catre potentialii clienti telefonic su prin e-mail, urmand ca in cel mai scurt timp reprezentantii acestora sa ofere feed-back, o eventuala viitoare colaborare intre acestia fiind pe cale sa inceapa. Daca aveti nevoie de mai multe informatii despre actele si avizele necesare pentu foraje pentru apa puteti citi mai multa aici: Avize si autorizatii pentru alimentarea cu apa

Pentru a afla pretul unei lucrari de foraj in judetul Harghita, mergeti in categoria Foraje Puturi Harghita, alegeti una din firmele de acolo si cereti o oferta de pret pentru lucrarea de foraj dorita. Aveti posibilitatea sa ii contactati telefonic, sau prin formularul de contact, prezent pe pagina de prezentare a fiecarei firme.

Solurile in Judetul Hargita:

Din punct de vedere geologic, judetul Harghita este alcatuit din zona cristalino-mezozoica care este dispusa nord-sud in partea estica a judetului, fiind alcatuita din roci metamorfice si depozite sedimentare mezozoice, lantul vulcanic Calimani-Gurghiu-Harghita dispus pe directia nord-sud in zona mediana a judetului, fiind constituit din roci vulcanice (in special andezite), in zona axiala si marginit de depozite vulcanogen-sedimentare, flisul est-carpatic format din depozite sedimentare cretacice, situate in partea sud-estica a judetului, Bazinul Transilvaniei alungit nord-sud in partea vestica a judetului, la vest de lantul eruptiv, fiind format din depozite sedimentare triasice, cretacice, paleogene, neogene si cuaternare si depresiuni intramontane, umplutura lor consta in depozite sedimentare pliocen-cuaternare, cu exceptia primei depresiuni, sunt situate in partea mediana a judetului, alungite pe directia nord-sud, intre eruptivul neogen la vest si zona cristalino-mezozoica la est.
Pe suprafata judetului Harghita, invelisul de sol este foarte variat.,astfel, in zona montana apar solurile brune si brune acide care s-au format pe substraul litologic, iar in zona cristalino-mezozoica si in etajul subalpin din Muntii Calimani si Harghita s-au format soluri brune podzolice si feriiluviale, care se caracterizeaza printr-o acumulare mai intensa a humusului avand proprietate acida. In zona dealurilor si depresiunilor predomina solurile argiloiluviale podzolice si mai reduse solurile litomorfe. Pe luncile Oltului si Muresului s-au format solurile hidromorfe humicogleice, iar cand drenajul lor este foarte slab, se formeaza soluri humicogleice turboase sau chiar soluri turboase eutrofe, raspandite in depresiunile Ciuc, Giurgeu, Bilbor si Borsec. Pe luncile Muresului, intre Ditrau si Toplita, si pe luncile Tarnavei Mari, in aval de Odorheiu Secuiesc, s-au dezvoltat soluri aluviale.

Apele subterane in judetul Harghita:

harta judetul harghita
In judetul Harghita, stratele freatice sunt dezvoltate mai ales in complexul celor mai noi formatiuni cuaternare din zona, fiind constituite in cea mai mare parte din aluviuni recente ale luncilor, conuri de dejectie, deluviuni si depozite de terasa. Sistemul acvifer freatic este constituit din unul sau mai multe strate care au legaturi hidrodinamice intre ele. Apele subterane de adancime de pe teritoriul judetului sunt cantonate intr-un complex de strate pereabile, variabile ca numar, grosime si granulozitate. Acestea, de multe ori, se efileaza sau se conjuga, dar au o buna legatura hidraulica intre ele. In general, judetul Harghita dispune de un potential ridicat de ape potabile de adancime, dar aceste rezerve sunt distribuite uniform. Retelele de distributie a apei au o lungime totala de 1128 km, din care peste 400 km in mediul urban care deserveste un numar de peste 130.000 locuitori. Pentru deservirea populatiei cu apa potabila, aproximativ 90 % din populatia urbana dispune de alimentare cu apa in sistem centralizat. Resursele de ape subterane, acumulate in mod deosebit in subsolul depresiunilor intramontane au o importanta deosebita in aprovizionarea populatiei cu apa potabila si partial industriala din puturi sapate si forate in mediul urban si rural. Astfel, aproximativ 70% din necesarul de apa potabila a populatiei este asigurata din surse subterane.

Va recomandam si pagina noastra de Facebook Euforaje.ro

EUforaje.ro, marca seriozitatii si a calitatii!