foraje puturi apa judetul iasiDate Generale Judetul Iasi

Judetul Iasi se afla pozitionat in zona de nord-est a tarii,formand granite dintre tra noastra si Republiva Moldova, detinand o suprafata de 5776 km2 , este plasatin zona central-esicca a Platformei Moldovenesti din Carpatii Orientali, cea mai veche platform din tara.

Firme de Foraje Puturi in Judetul Iasi

Acum este foarte simplu sa gasesti firma de foraje de care ai nevoie. Intra pe foraje puturi Iasi, alege una din firmele listate acolo si contacteaza-i pentru a afla pretul forajului de care ai nevoie. De asemenea pe pagina de facebook EuForaje poti afla noutati si informatii utile din domeniul forajelor.

Portalul EUforaje.ro contine firme cu prestigiu din industria forajului, care utilizeaza tehnologia moderna, utilaje  si materiale de ultima generatie, detinand doar echipe de profesionisti.

Pentru a putea intra in contact cu firmele din portal, va sunt puse la dispozitie adresa de e-mail, numarul de telefon si numele persoanei de contact.w

Solurile in Judetul Iasi

Solurile intalnite in judetul Iasi o gama de soluri productive, respectiv molisoluri, argiluvisoluri si soluri hidromorfe. Fundamentul este alcatuit din roci cristaline cutate,deasupra formandu-se o cuvertura de sedimente cu grosimi cuprinse intre 1000-2000 m,depozitele de apa fiind sarmatiene, saraatian inferior, sarmatian foraje puturi apa judetul iasimediu,sarmatian superior, pliocenul.

Intalnim  ape subterane captive, in strate acvifere de adancime, cat si libere. Forajele de mica adancime denota existenta unor ape cu mineralizare redusa, ce pot fi uilizate in agricultura, sau industrie.Apele libere sunt puternic influentate de catre  precipitatii,

Asezarea geografica a judetuluI Iasi determina furnizarea datelor pe bazine, sursele principale fiind  reprezentate de catre Administratia Bazinala de Apa Siret si Administratia Bazinala de apa Prut, dat fiind faptul ca in apropierea Judetului se afla 3 bazine hidrologice, respectiv: Prut, Barlad si Siret.

In judetul Iasi exista sisteme centralizate de alimentare cu apa, prin Timisesti, care se afla la 103 km de Iasi si Prut-Chirita-Sorogari ce utilizeaza apa din raul Prut pentru asigurarea apei potabile si a celei industrial, avand o capacitate de 4900 l/s.

 

 

Sending
User Review
0 (0 votes)