foraje puturi apa in judetul oltJudețul Olt este situat în partea de sud a țării, pe cursul inferior al râului care i-a dat numele și face parte din categoria județelor riverane fluviului Dunărea. Prin portul dunărean Corabia are ieșire la Marea Neagră. Suprafața totală de 5.498 kmp., reprezentând 2,3% din teritoriul țării, situează județul pe locul 22 la nivelul României ca suprafață. Din punct de vedere al populației, județul ocupă locul 18 cu 489.274 locuitori (2002)având o densitate de 89 locuitori/km².

Olt este un județ în regiunile Oltenia (partea situată de la vest de râul Olt, fostul județ Romanați) și Muntenia (partea situată la est de râul Olt), în sud-vestul România. Reședința județului este municipiul Slatina.

Pretul unui foraj in Judetul Olt

Pentru a afla pretul forajului care va intereseaza trebuie sa alegeti una sau mai multe firme din categoria foraje puturi Olt si sa ii contactati in vederea obtineri unei oferte de pret. Pentru a fii la curent cu ce este nou in domeniul forajelor va recomandam pagina despre foraje puturi pe Google Plus

Pe teritoriul judetului Olt se gasesc soluri moi si medii, recomandat fiind forajul clasic cu circulatie directa de noroi bentonitic, insotit de utilaje si materiale de ultima generatie si o echipa intreaga de profesionisti ce detin ani de experienta in industria forajului.
Pentru a putea intra in contact cu una dintre firmele inscrise in portalul EUforaje.ro in vederea elaborarii unei lucrari de foraj sau pentru solicitarea unor informatii strict din industria forajului, aveti la dispozitie numele persoanelor de contact, adresele de e-mail si numerele de telefon.

Solurile Judetului Olt

Din punct de vedere tectonic, in partea sudica are ca fundament Platforma Moesica (Prebalcanica), iar la nord de municipiul Slatina, zona de contact a acesteia cu Orogenul Carpatic, care este cazuta in trepte.
Deasupra acestui fundament eterogen si destul de complex este asezata o cuvertura sedimentara cu litologie si grosime variata; partea superioara a acestei cuverturi, de natura molasica, corespunde neogenului si cuaternarului si se ingroasa in zona de contact orogen – platforma, prezentand o serie de structuri petrolifere (paralele cu cutele subcarpatice), cum sunt cele din nordul judetului situate in depozite neogene.

foraje puturi apa in judetul olt
Pe teritoriul judetului Olt se intalnesc mai multe tipurile de soluri care sunt grupate pe clase: argiluvisoluri, molisoluri, spodosoluri, soluri neevoluate. Acestea se
caracterizeaza printr-un continut ridicat de humus si mai mic de argila, cu fertilitate ridicata, sustinand astfel culturile agricole.
In judetul Olt, apele subterane variaza ca adancime si debite, caracteristicile lor fiind influentate in special de climat. Ele prezinta variatii ale nivelului piezometric de scurta durata influentat de regimul apelor de suprafata, irigatii, canale etc. Apele freatice apar in diferite formatiuni geologice care le determina caracateristicile si anume: in structurile piemontane ele sunt insuficiente, insa la campie ele sunt ceva mai bogate.

Alimentarea cu apa a judetului Olt se face preponderent din subteran pentru asezarile urbane si din fantani domestice pentru asezarile rurale. Control si monitorizarea privind aspectul calitatii apelor subterane le revine Directiei de Sanatate Publica Olt si Sistemului de Gospodarire a Apelor Olt.
Axul principal al rețelei hidrografice îl constituie râul Olt care străbate județul pe la mijloc de la nord la sud, pe o lungime de 143 km. Râul Olt primește ca afluenți principali: pe dreapta râul Olteț, iar pe stânga câteva râuri cu debit foarte mic cum sunt: Tesluiul, Dârjovul. În partea de nord, județul Olt este brăzdat și de râul Vedea, cu afluentul de pe partea dreaptă Plapcea. Pe o distanță de 45 km, partea de sud a județului este udată de apele Dunării, care colectează întreaga rețea hidrografică a județului.

 

Sending
User Review
0 (0 votes)