Despre Judetul Prahova

Foraje puturi pentru apa judetul PrahovaAflat in sudul lantului carpatic, judetul Prahova se desfasoara pe directia NNV-SSE, fiind limitat la nord de judetul Brasov, la est de judetul Buzau, la vest de judetul Dambovita iar la sud de sectorul Agricol Ilfov si judetul Ialomita. Este strabatut de paralela 45° si meridianul de 26° si are o suprafata 4716 km2 cu care ocupa 2% din suprafata tarii.
Resedinta judetului este Municipiul Ploiesti. Celelalte centre urbane sunt Municipiul Campina si orasele: Azuga, Busteni, Sinaia, Comarnic, Breaza, Baicoi, Boldesti-Scaieni, Urlati, Mizil, Valeni de Munte, Slanic, Plopeni.
Suprafata este de 4.716 km2, ceea ce reprezinta aproximativ 2% din suprafata tarii. Relief complex, dispus in trepte proportional repartizate ce scad in altitudine de la nord la sud.
Varietatea conditiilor fizico-geografice, infrastructura creata pentru valorificarea resurselor proprii, resursele umane, confera judetului Prahova o structura complexa de resurse economice care constituie un suport valoros pentru dezvoltarea sa economico-sociala.

Apele subterane ale judetului Prahova

Lungimea cursurilor de apa care traverseaza judetul este de 1.786 km, suprafata bazinului hidrografic este de 3.350 km2, iar suprafata lacurilor este de 13 km2.
Raul Prahova, principalul curs de apa, strabate judetul de la nord la sud pe o lungime de 171 km, formand impreuna cu afluentul sau Teleajen doua axe principale care dreneaza partea mediana a judetului pe directia NV-SE. Pentru asigurarea unor debite suplimentare de apa si alte folosinte in judet au fost realizate doua mari lacuri de acumulare Paltinu (Valea Doftanei) si Maneciu – lzvoare (Valea Teleajenului). Resursele de apa ale judetului Prahova insumeaza un volum de 664 milioane m3 din care apele de suprafata reprezinta 68,8% din total (456 milioane m3) si apele subterane 31,2%.
In judetul Prahova, satisfacerea necesarului de apa pentru alimentarea cu apa potabila si pentru activitatea industriala si agricola se realizeaza si cu aportul lacurilor de acumulare Paltinu si la Maneciu.

Diversitatea unitatilor morfologice determina si o mare varietate a solurilor in judetul Prahova: zona montana: soluri podzolice si soluri brune podzolite; in dealurile subcarpatice: solurile brune, brune podzolite, brune acide, pseudorendzine; in zona de campie: cernoziomuri cambice, cernoziomuri argiloaluvionale, brun-roscate ; in luncile care strabat campia si in zona de dragare apar suprafete intinse cu aluviuni si soluri aluvionale, lacovisti, cernoziomuri freatic – umede.

 

Afla care este pretul unui foraj in judetul Prahova

Foraje puturi pentru apa judetul Prahova
Pe raza judetului Prahova se intalnesc soluri compacte tari, din acest motiv este necesara tehnologia forajului uscat cu aer cu ciocan de fund. Instalatia, accesorile, experienta, profesionalismul echipei, precum si utlizarea materialelor de inalta calitate garanteaza cele mai bune rezultate. Scopul forajului poate fi: foraj casnic de alimentare cu apa, sau ceva industrial.
Euforaje.ro este portalul ce contine o serie de firme cu renume din judetul Prahova, care utilizeaza materiale si utilaje de cea mai buna calitate, aceastea putand fi contactate prin intermediul datelor de contact, respectiv e-mail si numar de telefon, fie pentru efectuarea unei lucrari de foraj, fie pentru furnizarea unor informatii ce tin strict de industria forajului. Pentru a afla pretul unei lucrari de foraj nu trebuie decat sa contactezi o firma de foraje puturi din Prahova.

 

Sending
User Review
0 (0 votes)