foraje puturi apa judetul satu mareJudetul Satu Mare este plasat in nord-vestul Romaniei, in zona de contact a Campiei Tisei cu Carpatii Orientali si Podisul Somesan fiind delimitat la nord de frontiera cu Ucraina, la vest de frontiera cu Ungaria, la sud de judetul Bihor, la sud-est de judetul Salaj, iar la est de judetul Maramures. Suprafata totala a judetului este de 4.417,8 kmp, reprezentand 1,9 % din suprafata totala a tarii. Organizarea administrativ teritoriala a judetului Satu Mare cuprinde 61 de localitati, din care: 2 municipii – Satu Mare si Carei, 2 orase – Negresti Oas si Tasnad si 57 comune care cuprind 226 de sate. Resedinta de judet este Municipiul Satu Mare.

Despre foraje puturi apa in judetul Satu Mare:

Portalul EUforaje.ro este un site care garanteaza pentru firmele din industria forajului, pe care le reprezinta ajutand potentialii clienti ai acestor firme sa intre in contact cu ele datorita datelor de contact furnizate. Daca vreti sa aflati pretul unui foraj in Satu Mare sau imprejurimi, intrati in categoria Foraje Puturi Satu Mare, alegeti una sau mai multe firme si cereti o oferta de pret pentru forajul dorit. Este foarte simplu, aveti la indemana numarul de telefon si formularul de contact pentru oricare din firmele de pe site-ul nostru.

Tipuri de sol in Satu Mare:

Din punct de vedere geologic, o mare insemnatate o au depozitele mai noi, cuaternare, care apar in zona de campie si la contactul ei cu spatiul montan, aceste formatiuni cuaternare compuse din depozite fluvio-lacustre, eoliene si de mlastina sunt reprezentate prin argile, nisipuri, pietrisuri, argila roscata si depozite loessoide. In aceasta zona, importante sunt formatiunile cuaternare, mai ales prin rolul lor de a da o gama diversa de soluri, iar prin conditiile hidrogeologice rezultate au asigurat surse de apa potabila de calitate. Referitor la aspectul pedogeografic, Campia Somesului se incadreaza in regiunea de campii aflata sub climat temperat de nuanta subatlantica.
Solurile ce se regasesc in judetul Satu Mare au o mare varietate fiind date de lacoviatile in regiunea campiei joase intre Carei si Satu Mare, cele gleice respectiv amfigleice, capacitatea de productie a solului este buna dar prezinta dezavantajul, stagnarilor temporare de ape si insusirea argiloasa care determina un consum de energie substantial in exploatare. Predominant se gasesc solurile silvestre brune si solurile brune-galbui.In Campia Eriului se afla soluri nisipoase.In lunca Somesului intalnim soluri aluviale cu protosoluri – sunt soluri tinere, cu profil slab dezvoltat, cu textura variabila atat pe orizontala cat si pe verticala si cu continut mic de humus, avand insusiri fizice variabile in functie de textura si variatia acesteia pe profil, iar reactia lor este de la alcalina la neutra.In zona de margine a luncii Somesului, pe maluri, se gasesc vertisolurile. Acestea sunt soluri tinere provenite din soluri aluviale. Vertisoluri amfigleice cu colorit negricios si salinizate se gasesc in adancime, avand evoluate din luturi argiloase si argile gonflante, cu textura lut argilos sau argila. Acestea au permeabilitate foarte mica.

Apele subterane in Judetul Satu Mare:

foraje puturi apa judetul satu mare
Judetul Satu-Mare este pozitionat pe un imens rezervor subteran, unde apele se ivesc la suprafata ca izvoare sau prin foraje, sub forma de ape minerale carbogazoase, cloruro-sodice, cu proprietati alcaline, slab sulfuroase sau bicarbonate, precum si ape minerale termale.. Alimentarea pentru intreaga populatiei judetul Satu Mare se realizeaza cu apa potabila din subteran, exceptie facand doar orasul Negresti Oas, care foloseste ca sursa apa de suprafata captata din raul Tur, Valea Rea si Valea Alba. Sursa de alimentare cu apa a municipiului Satu Mare este subterana prin doua fronturi de captare: Martinesti-Micula cu capacitate totala de debitare 1500 1/s, prin 64 de foraje de medie adincime si Gradina Romei cu capacitate de 110 1/s, prin 8 puturi forate. Fata de capacitatea celor doua fronturi de 1610 1/s, debitul actual prelevat este de 450 1/s, diferenta constituie rezerva posibil de exploatat. La sistemul centralizat de alimentare cu apa, este racordata 96 % din populatia municipiului.
Pentru a fii la curent cu noutatile din domeniul forajelor va recomandam si pagina noastra de Twitter EuForaje.ro

 

 

Sending
User Review
0 (0 votes)