Județul Vâlcea este localizat în sudul României, intinzandu-se pe o suprafață de 5.765 km² și se învecinandu-se cu județele Alba și Sibiu la nord, județul Argeș la est, județul OltForaje puturi pentru apa judetul Valcea la sud și sud-est, județul Dolj la sud-vest, județul Gorj la vest și județul Hunedoara la nord-vest. Reședința județului este municipiul Râmnicu Vâlcea. Din punct de vedere administrativ, județul Vâlcea este împărțit în 2 municipii, 9 orașe și 78 de comune. Prin așezarea sa geografică, județul Vâlcea beneficiază de aproape toate formele majore de relief, respectiv munți, dealuri subcarpatice, podiș și lunci cu aspect de câmpie, dispuse în trepte de la nord la sud, întregite de defileele ale Oltului și Lotrului, străjuite de munții Cozia, Căpățânii, Făgăraș, Lotru și Parâng. Aici între masivele de munți se află una din cele mai mari depresiuni intramontane din județ, cunoscută sub numele de Țara Loviștei.

Despre tipurile de sol din judetul Valcea

Pe teritoriul judetului Valcea, se intalnesc doua componente fundamentale: Panza Getica si Autohtonul Danubian. Zona montana a judetului (Muntii Lotrului, culmile sudice ale Munţilor Fagaras si partea estica a Muntilor Capatanii) este alcatuita din cristalin mezometamorfic si apartine Panzei Getice, care este formata in general din roci de mezozona si catazona puternic metamorfozate, si anume : micasisturi, gneisuri, micacee, gneisuri oculare. Zona de deal face parte din Podisului Getic, caracterizat prin dealuri puternice, asimetrice, cu coaste repezi si povarnisuri mai domoale spre sud; dealurile sunt inalte, masive si impadurite, motiv pentru care au fost denumite muscele (munti mici).

In judetul Valcea, invelisul de sol prezinta o mare diversitate, de la soluri brune acide, brune feriiluviale, litosoluri sau soluri humicosilicatice in zona montana la soluri brune luvice, brune eumezobazice si argiloiluviale pesudorendzine, vertisoluri, erodisoluri si regosoluri in dealurile subcarpatice si piemontane. Luncile sunt caracterizate de soluri aluviale care sunt in general valorificate pentru cultura porumbului si a legumelor. Regosolurile ce mai poarta denumirea de soluri crude sau tinere ,reprezinta soluri slab dezvoltate pe depozite putin consolidate sau afanate (loess, argile, marne, nisipuri etc.).
Apele subterane se intalnesc in acviferul local si in straturile discontinui care formeaza adesea izvoare. Aceasta apa se aduna in diferite depozite: in depresiunea Lovistea (in calcar, cremene, marna, conglomerate), in zona dealurilor si a depresiunilor sub-carpatice (in depozite de calcar, marna si calcar, cremene, conglomerate, argila rosie, marna, argila, tuf vulcanic si nisip).

Foraje puturi pentru apa judetul ValceaAveti nevoie de o firma de foraj in judetul Valcea?

Directia de Sanatate Publica Valcea a efectuat in anul 2012 operatii de monitorizare prin prelevarea a 640 de probe provenite de la surse de apa potabila, statii de tratare, retea distributie, analizand 56 de surse de alimentare cu apa potabila din punct de vedere chimic şi bacteriologic.

Tipul de tehnologie de foraj recomandata in judetul Valcea: Pe teritoriul judetului Valcea se intalnesc soluri compacte tari, din acest motiv este se utilizeaza tehnologia forajului uscat cu aer cu ciocan de fund, insotita de un echipament modern, utilaje specifice si oameni capabili cu o vasta experienta in domeniul forajelor.

Firmele SERIOASE de foraje puturi apa in Judetul Valcea

Portalul EUforaje.ro confera prilejul de a intra in contact cu firmele din industria forajului in vederea efectuarii unei lucrari de acest tip, garantand pentru firmele inscrise, intrucat au la baza experienta, profesionalism si corectitudine. Poti contacta orice firma de foraje pentru a cere oferte de preturi pentru foraje puturi Valcea. Sau poti intra pe pagina de Google+ a portalului pentru a fii la curent cu tot ce e nou in domeniul forajelor.

Sending
User Review
0 (0 votes)