[kkstarratings]

Hidroforul este un sistem fara de care putul forat la adancime vertical n-ar functiona. Altfel spus apa descoperita in urma prospectiunilor ar ramane in aceeasi zona. Un hidrofor cu tot sistemul integrat se ocupa de doua procese: aspiratia (vorbim de o ţeavă din PEHD/sau aliaj polimer sau metalic ce va face aspiraţia de apă din subteran, puţ forat sau din ţeavă zincată bătută in pămant) si Refularea (vorbim de o ţeavă din PEHD ce va face legătura dintre hidrofor şi fiecare robinet al casei).

In casă se vor folosi diverse tipuri de ţeavi pexal, polietilenă, cupru sau polipropilenă. Se va forma astfel un circuit de ţevi, perfect etanş. Electropompa de pe hidroforul nostru va crea pe acest circuit o presiune măsurată şi controlată de presostat. In momentul cand noi deschidem un robinet, presiunea va scădea, presostatul va simţi această scădere de presiune. Dacă presiunea va scădea sub 1,5bar(minima reglată), presostatul va porni electropompa ce va crea din nou presiune pană la maxima reglată = 2,5 bar, după care va opri electropompa.

Acest ciclu: pornire electropompa cand presiunea scade sub minim şi oprire cand se ajunge la maxim, se va repeta mereu, mereu, fără ca noi să ne ingrijoram in privinta ei. Spuneam că unul dintre rolurile vasului de hidrofor este micşorarea numarului de porniri/opriri ale electropompei, acum cred că aţi inţeles mai bine la ce mă refeream. Exemplu: In cazul unei familii de 5 persoane sau a unei gospodarii in stil DUBLEX cu 7-8 membrii, trebuie folosite utilaje dozate respectivului consum. In acest caz ar trebui folosit un hidrofor de 50 de litri nu unul standard de 25 de litri.

De asemenea, daca va doriti o durata de viata mai mare pentru hidrofor, o dată la 1 lună trebuie completată, cu o pompă cu manometru, presiunea de aer din vasul de hidrofor. Vasul de hidrofor are in interior o membrană de cauciuc in care se formează presiune de apă şi in jurul membranei este presiune de aer. Trebuie protejat la fel cum trebuie protejate si alte utilaje de foraj puturi.

Cand se recomanda Hidroforul

1. Alimentare cu apă in locuinţe unde sursa de apă este un puţ forat sau aspiraţie dintr-o ţeavă zincată bătută in pămant;
2. Se poate folosi in apartamentele situate la etaje superioare, unde apa nu are suficientă presiune. In acest caz apa de la reţeaua oraşului umple un vas tampon cu o rezervă de apă iar hidroforul aspiră apa din acest vas şi face presiune corespunzătoare pe circuitul de apă al apartamentului;

In speranta ca aceste informatii v-au ajutat, va asteptam sa reveniti.

 

 

 

Sending
User Review
4.4 (5 votes)