Importanta solului în activitatea de foraj din zona Bucuresti Ilfov

Importanta solului este foarte mare, zona București Ilfov reprezintă nu doar capitala țării, ci locul în care se dezvoltă permanent atât industria, mediul de business, cât și locuințele și zonele rezidențiale. Drept dovadă, din cei 228 km pătrați, mai bine de 160 km pătrați sunt acoperiți de construcții. Structura geomorfologică a acestei zone s-a format ca urmare a eroziunii și a depunerilor lăsate de râurile Dâmbovița și Colentina.

În împrejurimile Bucureștiului, există soluri brune, apărute în urma defrișărilor necesare pentru extindere, soluri foarte bune pentru agricultură. În zona București Ilfov, solul argilos și solul aluvionar permit foraje puturi într-un mod facil. În cadrul oricărui foraj puțuri, este important să se cunoască solul și tipurile de roci care pot fi întâlnite pe parcursul forării.

Proprietățile rocilor din zona Bucuresti Ilfov

Proprietățile rocilor sunt cele care definesc modul în care se realizeza forajul unui puț pentru o fântână. Astfel, structura rocilor arată informații despre forma și caracterul granulelor din care este formată roca. Cristalizată, masă amorfă, grosieră, nisipoasă, granule sub formă de lamele, sunt câteva dintre formele pe care le pot lua rocile. Atunci când se realizează foraje puțuri de apă în zona București Ilfov, este indicat să se urmărească totodată și structura rocilor din care este compus solul.

Textura rocilor este un alt element determinant în cadrul unei activități de foraj puțuri

Fie că este vorba despre textură masivă, o textură fluidă, de magmă curgătoare, sau că este o textură de piatră ponce, forajul puțurilor se adaptează și în funcție de aceste elemente. Firmele de foraj din București Ilfov, specializate în acest domeniu, dețin cunoștințe ample asupra compoziției solului, asupra pânzei freatice și asupra proprietăților rocilor.

Cunoașterea solului în cazul forajelor de puțuri

În cazul în care apare necesitatea unei documentări mai detaliate cu privire la compoziția solului și la proprietățile rocilor, se poate luna în considerare și coeziunea, permeabilitate și porozitatea rocilor. Permeabilitatea în cazul unui foraj puțuri este importantă pentru că oferă informații cu privire la capacitatea traversării unui lichid prin acel sol. Astfel, se poate cunoaște capacitatea de absorbție a solului, adâncimea la care se găsește pânza freatică, necesarul de betonare a pereților puțului.

Trimite o cerere de oferta pentru foraje puturi apa in zona Bucuresti Ilfov

Pentru a fii la curent cu informatiile din domeniul forajelor va recomandam sa urmariti pagina noastra de Google Plus EuForaje.ro

Sending
User Review
0 (0 votes)