Banda autovulcanizantă si nivelmetrul, doua elemente care nu trebuie să lipsească din trusa foratorului
La fel cum un electrician trebuie să aibă asupra lui tot timpul o șurubelniță, la fel și o persoană care se ocupă de foraje puturi apa in zona Bucuresti Ilfov, este necesar să aibă asupra lui o bandă autovulcanizantă, iar în mașină sau din trusa de scule să facă neapărat parte și un nivelmetru. Despre orice domeniu s-ar discuta, există câteva echipamente principale, câteva consumabile care trebuie să fie mereu prezente în preajma executanților.
Astfel, dacă se discută despre un IT-ist, acesta va avea nevoie de un calculator și niște căști pe urechi. Dacă se discută despre un economist, acesta ar avea nevoie de un calculator de buzunar și de multă maculatură. Un agricultor va pune mâna pe o unealtă cum este grebla. Toți cei cunoscuți sub apelativul de ”meseriași” în domeniul lor vor avea astfel de echipamente mereu alături.
Banda autovulcanizantă
Proprietățile acestei benzi din silicon îi permit să fie folosită pentru repararea conductelor, indiferent de lichidele care se scurg prin ele, sau a cablurilor electrice. Cu o capacitate foarte mare de izolare, cu rezistență la presiune și la temperaturi ridicate, banda autovulcanizantă reușește să etanșeze perfect, și să protejeze timp îndelungat.
Pentru o utilizare optimă, trebuie să strângeți banda pe conductă și să suprapuneți cel puțin două sau trei straturi. În cazurile în care presiunea sau debitul sunt mari, puteți să aplicați chiar mai multe straturi. La aplicare, încercați să acoperiți jumătate din bandă cu cea cu care veniți deasupra. În acest fel îndepărtați orice risc de a exista scurgeri sau fisuri.
Nu folosiți banda doar în dreptul fisurii, ci încercați să o întindeți pe câțiva centimetri în lateral. Trebuie să aveți în vedere faptul că odată ce ați folosit banda autovulcanizantă, aceasta nu mai poate fi refolosită. Este capabilă să adere doar o singură dată.
Nivelmetru puturi apa
Nivelmetrul are rolul de a măsura nivelul apei dintr-un puț si adancimea forajului. Evident că ați putea să realizați acest lucru și cu alte improvizații, dar atuul pe care îl prezintă nivelmetru este legat de sonda care colectează și transmite informațiile.
Aceste informații sunt trimise atât optic, cât și acustic. Astfel, în momentul în care sonda va atinge suprafața apei, va emite un semnal luminos și dacă aparatul este dotat cu semnal auditiv, atunci veți fi atenționați și în acest mod. Există variante de nivelmetru dotate cu semnalizare pentru atingerea fundului găurii de foraj.
Este ușor de transportat, ceea ce îi permite să rămână în categoria instrumentelor, a echipamentelor de care un ”meseriaș” nu se poate lipsi. Un astfel de aparat vă permite să măsurați cu acuratețe la adâncimile între 50 și 300 m, a lucrarilor de foraje pentru alimentare cu apă.
Pe pagina noastra de Facebook euforaje.ro puteti gasii o multime de informatii intersante despre foraje puturi.
Eugen Stamate este un inginer de foraj cu o vastă experiență în domeniul alimentării cu apă și un creator de conținut educativ. Cu o carieră dedicată soluțiilor durabile pentru accesul la apă, Eugen activează pe diverse platforme, oferind informații detaliate și actualizate despre foraje, tehnici avansate de forare și mentenanța sistemelor de alimentare cu apă. El creează conținut educațional, abordând subiecte tehnice pentru profesioniști și utilizatori casnici.