[kkstarratings]

Daca ai decis ca vrei sa schimbi viata agitata de la oras cu o proprietate intr-o zona extravilana, fie ca vorbim de localitati din Campia Baraganului sau de sate din zona depresiunilor montane, trebuie sa ai in vedere cate aspecte importante, mai ales daca vrei sa-ti construiesti singur casa. Intr-o astfel de situatie, mai mult ca sigur ca in acea regiune sigur nu ai acces la apa potabila si atunci singura solutie care iti ramane la indemana este forarea dupa apa. Si nu oricum, ci cu ajutorul unor firme avizate in domeniu.

 

Ca sa iti fie mai simplu, o sa iti prezint cateva elemente care te vor ajuta sa faci alegerea corecta inainte de a cumpara terenul si a scrie proiectul de constructie penrtru activitatea de forare puturi

Aduna informatii de la fata locului

Daca gasesti un anunt pe un ziar de specialitate sau pur si simplu pe un site de imobiliare despre un anumit loc de unde poti cumpara pamant in conditii avantajoase pentru tine, inainte sa faci achizitia aduna informatii de la fata locului. Asta nu inseamna doar sa te deplasezi acolo si sa vorbesti cu proprietarul ci sa incerci sa discuti cu vecinii. Vezi daca in zona se afla multe fantani de suprafata sau mai putine, la ce distanta se afla terenul tau de valea unui rau sau de tarmul unui lac, incearca sa afli la ce adancime se gasesc sursele de apa meteorica si, ultimul lucru dar la fel de important, identifica tipul de sol (lutos-argilos, nisipos, piatra dura, conglomerat de calcar si pietris). Daca nu ai timp poti apela la un expert si sa comanzi un studiu geotehnic.

Alege firme autorizate cand vine vorba de foraj

Chiar daca poate parea tentant sa alegi pretul cel mai mic, e binee sa te gandesti de doua ori inainte sa semnezi un contract. Daca o companie iti face o oferta de „nerefuzat”, incearca sa intelegi ce-ti ofera cu exactitate de acei bani. Daca spun ca nu pot fora la adancimi mai mari de 10 metri, atunci ai o problema pentru ca majoritatea panzelor de apa stabile atat ca si compozitie chimica cat si ca volum se afla la adancimi mult mai mari.

Cum trebuie sa arate o activitate de foraj organizata?

Odata terenul ales cu grija si gasirea firmei pentru foraj, urmeaza efectiv etapa practica. Inainte de acest pas trebuie sa te gandesti unde iti vei amplasa viitoarea locuinta pentru ca santierul de lucru inseamna sapaturi, noroi si mult zgomot. Trebuie stiut ca langa viitorul put sau zona de pompare se vor excava doua gropi care vor fi legate cu un sanț de putul forat. Intr-una dintre gropi numita batal se va face decantarea noroiului de foraj (numit noroi bentonitic). Urmeaza apoi forarea gaurii primare. Aceasta operatiune poate dura cateva zile, maxim o saptamana, in functie de duritatea solului si a zonei. Iar lucrurile devin din ce in ce mai complexe pana la finalizarea lucrarii.

 

Daca mai aveti nevoie si de alte informatii nu ezitati sa accesati si celelalte rubrici ale site-ului nostru.

[kkstarratings]

Sending
User Review
0 (0 votes)