In ultima perioada in care se vorbeste de energii regenerabile, masini electrice si alte metode alternative, au aparut in peisaj si pompele de caldura. Cat sunt ele de eficiente si cum le alegem astfel incat sa transforma locuinta noastra intr-o casa primitoare, sunt chestiuni pe care le vom aborda in randurile care urmeaza.

Eficienta unei pompe de caldura

Totul incepe cu executia unor foraje pentru pompe de caldura, in acest site puteti gasi ecexutanti de foraje pentru pompe de caldura cu traditie in Romania.  Pompele de căldură pot fi cel mai eficient mod de utilizare a energiei electrice pentru încălzirea locuinței, însă trebuie să avem în vedere că unele sunt mult mai eficiente decât altele, in functie de producator, materialul din care este realizata, dimensiuni, greutate. Modelele mai eficiente vor produce aproximativ de două ori mai multă căldură față de modelele cu un randament mai mic, folosind aceeași cantitate de electricitate. De asemenea o pomp de caldura produsa in Germania, Austria sau America va fi mult mai eficienta si competitiva decat una din China.

Cum alegem o pompă cu o performanță sporită?

Întâi de toate, trebuie să știi exact ce vrei de la pompa de căldură, pentru că ele pot fi folosite în mai multe scopuri în locuință. Pe lângă încălzirea locuinței, aveți posibilitatea să folosiți o pompă de căldură exclusiv pentru încălzirea apei calde menajere sau pentru încălzirea piscinei. Pompele pentru apă caldă sunt pompe aer-apă care trag aerul viciat și cald din băi sau bucătării și îl folosesc pentru încălzirea apei calde menajere. Unele dintre ele au o rezistență de 600 sau de 800 wați.

Cum aleg investitia?

In principiu, pompele de caldura cele mai des intalnite sunt de doua feluri. Sistem sol-apa, aer-apa. Daca, de exemplu, alegi sistemul sol-apa, daca pompa costa 10.000 de dolari vei mai plati tot cam atat pentru instalare, montaj, mentenanta. In schimb daca alegi o pompa de caldura aer-apa, nu mai trebuie sa mai faci si alte investitii pentru ca pompa isi ia singura resursa din aer. Diferenta este ca are un consum mai mare de curent dar nu cu foarte mult, dar in principiu, doua pompe de aceeasi putere dar specificitate diferita au acelasi randament, difera doar consumul de curent.

Sending
User Review
0 (0 votes)