Cum alegeți cel mai bun dedurizator de apă? Ce funcții și caracteristici ar trebui să aibă dedurizatorul de apă în funcție de nevoile dvs.? Citiți ghidul nostru și alegeți informați.

Cel mai bun dedurizator de apăPrezența apei dure este o problemă serioasă pentru multe zone din lume, dar și din România. Consumul unei astfel de apă poate duce la probleme grave de sănătate.

În plus, aparatele care îl folosesc, cum ar fi o mașină de spălat vase sau haine, pot, de asemenea, să se defecteze mult mai repede din cauza depunerilor de minerale.

Din fericire, există dedurizatoare de apă moderne ce va ajuta la eliminarea tratarea apei dure. Dacă aveți nevoie de o astfel de soluție în gospodăria dvs., iată cum puteți alege cel mai bun dedurizator de apă.

De ce să alegi cel mai bun dedurizator de apă?

Apa dură este bogată în minerale precum calciu, magneziu și mangan. Dacă simțiți că șamponul și săpunul nu își fac treaba bine, dacă există întotdeauna urme albe pe vase, hainele nu arată bine și aparatul de cafea are depozite de calciu, există o problemă cu apa dură în zona dvs.

Deși aceste minerale nu sunt în mod normal periculoase pentru sănătate, ele pot deteriora grav sistemul de apă, cazanul și alte aparate, ceea ce face ca curățarea hainelor, a vaselor și a părului să fie o adevărată provocare. Pentru a rezolva această problemă, specialiștii recomandă utilizarea unui dedurizator de apă. Cu toate acestea, pentru a vă bucura pe deplin de beneficiile unuia, este necesar să îl alegeți pe cel mai bun.

Cum să alegeți cel mai bun dedurizator de apă

Cel mai bun dedurizator de apăConsultați acest ghid de cumpărături pentru a afla toate criteriile de selecție pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a cumpăra un astfel de dispozitiv. Veți afla despre tipurile de dedurizatoare de apă disponibile pe piața din Romania și cum funcționează fiecare. De asemenea, veți învăța cum să alegeți dimensiunea potrivită pentru casa dvs., precum și alte detalii importante. În cele din urmă, veți fi gata să cumpărați ca un expert.

Cum poate fi util un dedurizator de apă?

dedurizatoare apa fara curent

Există mai multe motive pentru a cumpăra un astfel de dispozitiv dacă locuiți într-o zonă cu apă dură. Iată doar câteva:

Nu veți mai avea depuneri pe țevi

Mineralele de apă dură au tendința de a crea depozite pe conducte și astfel le deteriorează. Balsamul previne formarea depunerilor. Astfel, poate elimina definitiv cauza problemei. Acesta este cel mai eficient mod de a reduce pe termen lung costurile de întreținere ale instalației de apă.

Aparatele nu vor mai fi afectate de depozite

Prin prevenirea depunerilor de minerale, un dedurizator de apă ajută la reducerea scurgerilor și prelungește durata de viață a aparatelor. De asemenea, elimină mirosul neplăcut, specific depunerilor din interiorul bateriilor, chiuvetei din baie sau capetelor de duș.

Părul și pielea vor fi mai fine

Chiar dacă utilizați un filtru pentru capul de duș, acesta nu este foarte eficient. Folosind un balsam, te vei spăla cu apă mai curată, ceea ce te va ajuta să ai o piele mai netedă și mai hidratată, dar și un păr sănătos.

Hainele vor fi mai moi si placute la atingere

De îndată ce apa este filtrată de minerale nedorite, trebuie să observați că hainele și prosoapele sunt mai mătase și mai delicate după spălare. Fulgii și petele ar trebui să fie mai ușor de îndepărtat, iar materialele își vor păstra culoarea intensă mai mult timp. În plus, va fi nevoie de mai puțin detergent pentru a obține efectele dorite.

Cum poți verifica duritatea apei?

testere duritate apa

Există metode de aproximare a nivelului de duritate a apei. Cu toate acestea, veți avea nevoie de ceva mai precis pentru a putea selecta un dedurizator care să facă față nevoilor dumneavoastră.

Este posibil să fie nevoie să cumpărați un kit de testare a durității apei. Aceste dispozitive vor putea indica concentrația de minerale din apă, ca valoare exprimată în miligrame pe litru.

Dacă doriți ceva mai avansat, puteți lua întotdeauna o probă de apă la un laborator, astfel încât profesioniștii să vă poată furniza cele mai exacte date. Astfel, veți afla nu numai nivelul de duritate din apă, ci și elementele care provoacă valori atât de ridicate ale calciului. Acest lucru vă va permite să decideți mai bine ce tip de dedurizator de apă este cel mai potrivit pentru dvs.

Tipuri de dedurizator de apă

Există diferite tipuri de dedurizatoare de apă pe piață, fiecare cu propriile avantaje și dezavantaje. Iată ce trebuie să știți despre fiecare:

Sistem de dedurizare a apei cu saramură

Cel mai bun dedurizator de apă cu saramura sunt foarte practice, aceste dispozitive se bazează pe un proces numit „schimb de ioni”, pentru a extrage din apă minerale dure precum ionii de calciu și magneziu, dar și fierul și altele. Aceste substanțe sunt înlocuite cu sodiu sau, în cazuri rare, potasiu. Aceasta este cea mai comună și utilizată metodă de dedurizare a apei în prezent.

Pentru ca acest schimb să aibă loc, apa tare este introdusă într-un rezervor care conține materiale rășinoase sub formă de bile mici care sunt umplute cu sodiu. Pe măsură ce apa intră în contact cu rășina, ionii de sodiu sunt înlocuiți cu cei de calciu și magneziu, ca urmare, sunt eliminați din apă, făcându-l potrivit pentru uz casnic.

După un timp, tot sodiul va fi consumat, iar mărgelele de rășină vor fi acoperite cu depozite minerale. Acesta este locul în care dedurizatorul are nevoie de regenerare. Prin urmare, o soluție salină foarte concentrată trebuie circulată prin rezervorul de rășină.

Toate mineralele sunt dizolvate încă o dată în apă, iar mărgelele de rășină sunt reumplute cu sodiu. Ultimul pas este golirea rezervorului de sare care conține acum tot calciu și magneziu.

Printre avantajele acestui dispozitiv se numără:

  • Veți avea aparate care funcționează mai mult timp, deoarece împiedică depunerea mineralelor.
  • Economisiți pe detergenți, deoarece va fi mai ușor să curățați suprafețele și obiectele.
  • Nu există atât de multe pete pe vase și alte suprafețe.
  • Părul și pielea vor arăta mai sănătoase.

Există, de asemenea, dezavantaje:

  • Apa și sarea necesare pentru regenerarea elementelor de rășină implică costuri suplimentare
  • Apa moale are o textură alunecoasă cu care trebuie să te obișnuiești
  • Consumul acestei ape sau utilizarea acesteia pentru gătit va crește nivelul de sodiu sau potasiu pe care îl consumați zilnic. Ele pot provoca hipertensiune și alte afecțiuni.

Dedurizatoare apă fără sare

Acestea nu sunt neapărat balsamuri, ci mai degrabă un fel de „dedurizator de apă”, deoarece nu îndepărtează mineralele. Scopul lor este de a preveni depunerea acestor substanțe. Cu alte cuvinte, au un efect de detartrare.

Aceste metode includ utilizarea acidului citric sau a polifosfatului ca agenți de legare a ionilor de apă dură, astfel încât să rămână solubili. Alte substanțe folosesc agenți catalitici care determină formarea cristalelor de carbonat de calciu.

Dedurizator de apă magnetic

Acestea sunt considerate dispozitive controversate. Practic, acestea sunt dispozitive electronice care sunt echipate cu un cablu care înfășoară pur și simplu în jurul conductei principale de apă. Generează un câmp magnetic care schimbă proprietățile electromagnetice ale carbonatului de calciu.

Ca urmare, particulele minerale sunt respinse de suprafața țevilor, evitând astfel depunerea lor. Cu toate acestea, ele nu fac apa mai puțin dură, ci previn doar depunerile.

 

Două sisteme de tancuri

dedurizator apa cu doua tancuri de saramura

Ideea din spatele acestui sistem de dedurizare este că atâta timp cât un rezervor își regenerează rășina, celălalt este disponibil pentru a furniza apă dedurizată.

Acesta este un dispozitiv adecvat pentru familiile în care membrii au un program diferit, de exemplu dacă lucrează pe schimburi diferite. Acest lucru se datorează faptului că regenerarea este programată în mod normal noaptea, adică atunci când nu este nevoie de apă sau când nevoia este foarte scăzută.

Cu toate acestea, în situațiile în care este nevoie de apă noaptea, un astfel de sistem se poate dovedi cu adevărat util. Cu toate acestea, rețineți că va ocupa mai mult spațiu decât de obicei.

Cum alegeți dimensiunea dedurizatorului de apă?

Când cumpărați cel mai bun dedurizator de apă, este crucial să alegeți dimensiunea potrivită. Vrei să ai unul care să răspundă nevoilor gospodăriei, dar nu ar trebui să fie prea mare, pentru că vei consuma resurse și bani pentru întreținere inutilă.

Nu neapărat dimensiunea fizică este importantă, ci capacitatea unității de a înmuia apa fără sesiuni frecvente de regenerare.

Dedurizatoarele de apă sunt disponibile în diferite dimensiuni. Scopul tău este să alegi o unitate care să te poată servi cel puțin 3 zile fără a fi nevoie de regenerare.

În mod ideal, ar trebui să facă față și unui consum mai mare de apă decât în ​​mod normal. Veți avea nevoie de un aparat mai mare, deoarece există mai multe persoane care locuiesc în gospodăria dvs. și există multe băi.

De exemplu, dacă aveți o casă cu două băi în care locuiesc maximum 3 persoane, aveți nevoie de un balsam mic spre mediu. Dacă aveți mai mult de 3 băi și mai mult de 4 persoane în casă, optați pentru una medie spre mare sau chiar mare.

Sistem de regenerare după debit sau timp

Astăzi, majoritatea dedurizatoarelor de apă folosesc un sistem metric pentru a determina când începe procesul de regenerare. Acest lucru este de dorit.

Tehnologia utilizează un senzor electronic sau un instrument mecanic pentru a măsura volumul de apă pentru a măsura consumul. Acest lucru permite aparatului să înceapă să se regenereze numai atunci când este necesar, adică atunci când rășina este plină de ioni minerali sau când a fost utilizat un anumit volum de apă.

Avantajul este că veți economisi apă și sare, iar impactul asupra mediului va fi mai mic.

În altă categorie există sisteme de regenerare care se bazează pe timp. După cum sugerează și numele, regenerarea începe după o perioadă prestabilită sau la un anumit moment al zilei, indiferent de volumul de apă pe care l-ați consumat.

Pentru a preveni risipa, va trebui să alegeți intervalul de timp pentru reumplere a rășinii. Cu toate acestea, atunci când consumi mai multă apă decât de obicei, de exemplu atunci când umpli o piscină, regenerarea trebuie făcută mai des. La fel, dacă plecați în vacanță și apa nu este consumată, procesul de reîncărcare a apei va irosi o mulțime de resurse.

În plus, există variante care vă permit să activați manual regenerarea, numai atunci când considerați că este necesar.

Unitate de control digitală

O astfel de funcție specială permite o configurare și o monitorizare ușoară a operațiunilor zilnice. Mai mult, un ecran poate afișa erori, precum și idei de reparații.

Supapă bypass

Un dedurizator de apă cu bypass este ușor de controlat și ușor de instalat. Poate fi utilizat dacă aveți nevoie de reparații și sistemul trebuie oprit temporar.

întreținere

Un dedurizator ușor de întreținut va funcționa mai mult. Așa că alegeți unul cu componente ușor de îndepărtat, precum și unul care are accesorii de montare și conectori din materiale de bună calitate.

Este neplăcut și dificil de întreținut un dispozitiv care are piese greu de dezasamblat, cum ar fi supapele de injecție sau greu accesibile. Asigurați-vă că ați citit opiniile altor consumatori cu privire la acest subiect înainte de a face o achiziție.

 

De unde să cumpărați cel mai bun dedurizator de apă?

de unde pot cumpara cel mai bun dedurizator de apa

Veți găsi un dispozitiv atât de bun atât în ​​magazinele fizice, cât și online. Cu toate acestea, este mai bine, din toate punctele de vedere (financiar, timp, energie) să comandați online. Asta pentru că ai și mai multe șanse să găsești exact dispozitivul care ți se potrivește.

În plus, te bucuri de un alt avantaj. Puteți găsi foarte rapid și ușor păreri despre acel produs de la oameni care l-au încercat deja. Astfel, niciun producător necinstit sau vânzător incorect nu vă poate determina să cumpărați un produs care nu este bun.

Printre aspectele la care trebuie să acordați atenție sunt producătorul și garanția. Alegeți un produs cu o garanție cât mai mare și cumpărați numai de la producătorii care au o bună reputație și în care puteți avea încredere.

De asemenea, verificați cât de bine comunică cu clienții dacă dispozitivul dvs. întâmpină probleme. În acest fel vă veți putea bucura de cel mai bun dedurizator de apă.

Sending
User Review
5 (2 votes)