filtrare si dedurizare apa

Cum aleg filtre de apă potrivite pentru casa sau insdustrial?

În primul rând, trebuie să vorbim despre apă: Care este importanța apei?

Apa este un nutrient esențial și are un rol cheie în corpul nostru. Este o substanță compusă din elemente chimice hidrogen și oxigen (H2O) și care există în stări gazoase, lichide și solide. Este un lichid insipid și inodor la temperatura camerei, poate dizolva multe alte substanțe.

În cantități mici, apa apare incoloră, dar apa are o culoare albastră intrinsecă cauzată de o ușoară absorbție a luminii la lungimi de undă roșii.

Fiecare sistem din corp, de la celule și țesuturi, până la organele vitale, necesită funcționarea apei.

 • Apa transportă substanțele nutritive către toate celulele din corpul nostru și oxigenul către creierul nostru;
 • Permite organismului să absoarbă și să asimileze minerale, vitamine, aminoacizi, glucoză și alte substanțe;
 • Elimină toxinele și deșeurile;
 • Ajută la reglarea temperaturii corpului;
 • Acționează ca un lubrifiant pentru articulații și mușchi

Uneori apa poate avea compuși nesănătoși, cum ar fi substanțele chimice industriale, cum ar fi PFC, reziduuri farmaceutice, metale grele și pesticide. Din fericire, nu aveți nevoie de mult pentru a elimina contaminanții dăunători, ci doar o investiție relativ mică numită o mașină bună care filtrează apa.

De ce fel de filtru am nevoie?

statii filtre de apa

Alegerea unui filtru de apă pentru băut și gătit la domiciliu poate fi dificilă, există atât de multe modele ale celor mai bune filtre de apă și fiecare are niveluri diferite de filtrare și, desigur, cheltuieli.

Este ușor să vă copleșiți de toate opțiunile disponibile, dar cu ghidul nostru, sperăm că alegerea este mult mai simplă. Puteți face munca puțin mai ușoară dacă faceți puțină planificare și cercetare. Din fericire, suntem aici pentru a vă ajuta în această sarcină grea de a alege una dintre toate cele disponibile.

Mai întâi, restrângeți exact ce doriți să facă filtrul, acesta va depinde de nevoile dvs. specifice.

Pentru a o alege, răspundeți la aceste două întrebări simple:

Doriți doar să vă filtrați apa potabilă sau doriți să eliminați tot felul de contaminanți, inclusiv cei potențial „buni” din toată apa pe care o folosiți în casă, cum ar fi apa de duș, apa de gătit și apa pentru spălarea hainelor? Afla mai multe despre statii de dedurizare apa aici.

Care filtru de apă elimină cele mai multe imprutați?

Înainte de a intra în modul de eliminare a clorului și a tuturor celorlalte substanțe nocive, ar trebui să vorbim despre contaminanții înșiși.

Există milioane de oameni care, fără să vrea, consumă zilnic acești compuși periculoși. Ar trebui să vă avertizez că nu toate companiile de apă respectă cerințele agntiei de mediu nu testează și nu reglementează niciun contaminant posibil care ajunge în alimentarea cu apă.

Ce poate spori șansele ca apa dvs. să aibă contaminanți nocivi:
Apropierea locuinței dvs. de site-uri industriale, cum ar fi fabrici, stații de tratare a apelor uzate, operațiuni miniere, instalații de producție a gazului și petrolului, ferme fabrici sau instalații nucleare
Fie că îți iei apa din oraș sau dintr-o fântână
Tipul și vârsta țevilor și a instalațiilor sanitare din casa dvs.
Scurgere de furtună, sisteme septice cu scurgeri, oameni care spală medicamentele neutilizate sau medicamentele recreative pe toaletă – acest lucru și multe altele vă pot contamina apa.

Dacă locuiți în Roamnia, grupul de lucru pentru mediu a făcut cercetări folosind rezultatele a peste 20 de mii de teste în peste 40 de municipalități romane si a raportat că:

„Serviciile de apă la nivel național au detectat peste 300 de poluanți între 2004 și 2019. Mai mult de jumătate din aceste substanțe chimice sunt nereglementate, legal în orice cantitate. În ciuda acestei contaminări pe scară largă, guvernul federal investește puține resurse în protejarea râurilor, a rezervoarelor și a apelor subterane de poluare. ”

Care sunt cei mai frecvenți contaminanți?

După cum am spus mai devreme, apa dvs. poate avea unele substanțe nesănătoase, le numim contaminanți, aici vă vom spune despre:

Cele mai frecvente și cum să scapi de ele prin achiziționarea unui sistem de filtrare a apei.

 • Plumb – din conductele și instalațiile sanitare ale casei dvs.;
 • Arsenic – natural provenit din roci și sol bogat în arsenic, activitate vulcanică și incendii forestiere; și activitatea umană din fabricație, minerit, eliminarea necorespunzătoare a vopselelor etc.;
 • Produse chimice agricole – îngrășăminte / nitrați, pesticide, erbicide etc.;
 • Produse farmaceutice – antibiotice, antidepresive, medicamente anti-anxietate, analgezice, hormoni;
 • Perchlorates – acestea sunt răspândite, periculoase și, până de curând, nu sunt reglementate de EPA;
 • PFAS (perfluoroalchil) – compuși chimici utilizați pentru fabricarea vaselor antiaderente, a hârtiei și a produselor de ambalare, spume pentru stingerea incendiilor, covoare, piele și textile hidrofuge;
 • Agenți patogeni – viruși, bacterii și paraziți dintr-o sursă de apă care nu a fost tratată corespunzător;
 • Produse de curățare – amoniac, clor și subproduse ale procesului local de clorurare a apei;
 • Fluor – adăugat „pentru sănătatea noastră dentară”.
 • Materiale radioactive – provenite din producția de petrol și gaze și / sau naturale

Acum, că știi la ce s-ar putea să fii expus, voi clarifica calea pentru tine și îți voi spune cum să elimini aceste substanțe. În esență, există 4 opțiuni atunci când vine vorba de a afla cu ce vă ocupați, le voi descrie de la metodele mai ușoare la cele mai grele și mai scumpe.

Modul mai ușor de a afla ce este în apa dvs. este un kit de testare a apei la domiciliu, prin utilizarea acestuia puteți determina dacă apa dvs. conține niveluri nocive ale acestor substanțe de mai sus.

S-ar putea începe prin a citi cel mai recent raport anual de la compania dvs. locală de apă. Aceste rapoarte sunt de obicei incluse în factura de apă o dată pe an sau puteți găsi raportul pe site-ul lor web.
Cumpărați teste pentru apă la domiciliu. În ceea ce privește costul și acoperirea, veți găsi probabil această soluție pentru a avea cel mai bun sens.

Angajați un profesionist

Obțineți teste profesionale de laborator, folosind truse de testare a apei.

Tipuri de filtre de apă: De ce am nevoie?

Având aceste întrebări în cap, vă putem indica în direcția mai multor informații despre filtre apa care se potrivesc nevoilor dvs., astfel încât să puteți îmbunătăți calitatea apei potabile din gospodărie.

Unii funcționează cu un sistem de filtrare a carbonului, alții folosesc o tehnologie numită osmoză inversă și, totuși, alții ar putea distila apa pentru a elimina orice impuritate.

Nu fiecare filtru va elimina fiecare substanță chimică din apă și trebuie să decideți dacă puteți trăi cu unele substanțe chimice în apă sau dacă doriți ca totul să fie eliminat.

Un filtru care elimină totul elimină și mineralele importante; deci ia în considerare și asta.

Există în principal 5 tipuri de filtre de apă, vom vorbi puțin despre ele astăzi. Deci, care este cel mai bun sistem de purificare a apei la domiciliu? Cel mai bun sistem de purificare este cel care se potrivește nevoilor dvs., citiți despre cele mai utilizate:

Filtre de apă la robinet

Sistemele de filtrare a apei de la robinet oferă un mod ieftin de a bea apă sănătoasă. Sunt ușor de instalat, nu aveți nevoie de abilități speciale și sunt foarte eficienți în eliminarea contaminanților din apă.

Filtre de apă pentru frigidere

Filtrele de apă din frigider elimină contaminanții și alte particule din apa care trece prin distribuitorul de apă și gheață al frigiderului.

Filtru apa pentru duș

Clorul pe care furnizorul dvs. îl folosește pentru dezinfectarea apei rămâne în apa care iese din duș, pe care o absorbiți prin aer și prin piele. Eliminarea clorului din apă ar trebui să vă facă pielea și părul să se simtă mai moi, de asemenea, unele noi cercetări asociază apa filtrată la duș cu un sistem imunitar mai bun.

Filtru de apă pentru toată casa

Puteți alege să filtrați toată apa care intră în casa dvs. pentru a preveni lichidarea clorului și a altor contaminanți în aer atunci când faceți duș sau spălați vase. Filtru pentru toată casa îndepărtați anumiți contaminanți din apă pe măsură ce intră în casă, dar nu vor elimina la fel de mulți contaminanți ca un filtru de apă potabilă, deci este important să aveți și un filtru de apă potabilă de calitate.

Filtrul pentru chiuveta

Un filtru sub chiuvetă are sens atunci când spațiul contorului este redus și, la fel ca filtrul de blat cu plumb, un filtru sub chiuvetă nu necesită reumplere. Cu toate acestea, la fel ca modelul de blat, este posibil ca filtrul sub chiuvetă să nu funcționeze în caz de urgență.

Filtre de apă de schimb

Chiar și cel mai bun filtru de apă va trebui să înlocuiască regulat cartușul de filtrare. Există o gamă largă de cartușe de filtru de apă de schimb pentru a se potrivi tuturor tipurilor de sisteme standard. Puteți alege între un filtru de carbon, un filtru de sedimente sau un filtru pentru a elimina fluorul din apă. Costă aproximativ 408 lei și filtrează 11357 litri (aproximativ 11 m³) de apă.

Sub Filtre de apă pentru chiuvetă

Ați citit despre un filtru care poate filtra o întreagă casă sau chiar un filtru care funcționează bine într-un ulcior. Filtrul de apă sub chiuvetă este ceva la care doriți să acordați o atenție deosebită. Un filtru de apă sub chiuvetă este un instrument destinat conectării sub chiuvetă care funcționează pentru chiuvete de bucătărie, chiuvete de baie sau orice altă chiuvetă din care beți apă.

Filtru de apă pe blat

Filtrele de blat nu ocupă spațiu sub chiuvetă și nici nu necesită instalarea unui instalator. Avantajul unui filtru conectat la linia de plutire este că nu trebuie să umpleți în permanență un recipient de filtrare. Întreținerea filtrelor de blat este, de asemenea, ușoară și de obicei nu necesită instrumente speciale.

Filtru de apă portabila

Filtrul de apă portabil este proiectat pentru a vă oferi apă potabilă curată, fără bacterii, în mijlocul nicăieri. Acestea sunt utilizate în situații de urgență, utilizate pentru purificarea apei din surse naturale, cum ar fi pâraie și râuri, și pentru a vă menține hidratat. Îl puteți folosi pentru a merge la camping, pentru a merge la pescuit și îl puteți duce în locuri în care nu sunteți sigur că aveți apă potabilă.

Filtre apa cu osmoza inversa

Deși sunt foarte eficiente în eliminarea contaminanților, filtrele de osmoză inversă sunt scumpe și risipesc multă apă, 4 sau mai multe litri pentru fiecare litru de apa pe care îl primiți. Și pentru că se bazează pe electricitate, nu vor filtra apa atunci când curentul se stinge. În plus, elimină mineralele benefice pe care unele speculează le pot provoca probleme de sănătate atunci când apa cu osmoză inversă este consumată pe termen lung.

Filtre de apa pentru puturile forate

Filtrele pentru puturile de apa pot fi de două feluri: filtre din PVC și din oțel sau semi-oțel. Cele din PVC au avantajul de a fi ușoare și mai ieftine. În plus, sunt “imune” la coroziune în orice tip de pânză freatică. Se pot așeza până la 150 de metri adâncime și sunt companii de profil care pot Filtre pentru foraje puturi – euforaje.rofurniza cu pereți care rezistă până la 600 de metri adâncime, dar cu condiția ca temperatura apei să nu depășească +30C.
Ca exemplu, filtrele Johnson sunt alcătuite dintr-o țeavă suport sub formă de stea pe partea exterioară. Pe acest suport de tubulatura PVC se bobinează o sârmă specială.

Țeava de suport este perforată pe toată lungimea activă a filtrului. Mărimea fantelor pe exteriorul filtrului Johnson este dată de distanța între cele două sârme bobinate și așezate pe cuibul tăiat la mărimi precizate. La capete, filtrele Johnson sunt filetate și dispunde o mufă filetată pentru o conexiune simplă și sigură. Acest sistem de filtrare – cu fantă continuă – asigură cea mai mare suprafață activă dar și cel mai mare debit de apă.

filtre-johnson-PVC-euforaje

 

Oare chiar funcționează filtrele de apă? Alegerea unui filtru de apă

Care sunt metodele utilizate pentru purificarea apei?

Filtrele de apă funcționează prin îndepărtarea contaminanților prin diferite metode. Aceste metode creează bariere care fac ca impuritățile să rămână în urmă, inclusiv

 1. Mecanic
 2. Absorbţie
 3. Sechestrarea
 4. Schimb de ioni
 5. Osmoza inversa
 6. Combinații
 7. Sisteme de filtrare a apei
 8. Filtre de apă în linie
 9. Filtre drop-in

Barierele pot fi:

 • Procese fizice, cum ar fi filtrarea, sedimentarea și distilarea; Filtrarea fizică oferă o barieră fizică care elimină particulele mai mari din apă;
 • Procese biologice, cum ar fi filtre de nisip lent sau carbon activ biologic;
 • Procese chimice precum flocularea și clorarea;
 • Radiații electromagnetice, cum ar fi lumina ultravioletă. Eliminarea impurităților mai mici pe care filtrele fizice nu le pot prinde.

Cum funcționează filtrul de apă?

Filtrele de acasă sunt ultima noastră linie de protecție împotriva virușilor, bacteriilor, substanțelor chimice și a metalelor precum plumbul.

Apa de la robinet îndeplinește adesea standardele minime de calitate a apei de la agentia nationala de mediu, mai mulți experți sunt de acord că aceste standarde sunt prea scăzute. Majoritatea filtrelor folosesc atât filtrare fizică, cât și chimică pentru a elimina particulele și contaminanții microscopici din apa noastră.

După ce ați decis tipul de filtru dorit, veniți cu un buget. Nu poți pune preț pe sănătate, așa că nu te zgârci la asta.

După ce vă cunoașteți gama de prețuri, analizați câteva dintre sistemele disponibile în această gamă. Aduceți acasă toate informațiile pe care le puteți pe fiecare, astfel încât să le puteți compara ulterior și să faceți o alegere educată.

Cu toate acestea, înainte de a cumpăra, verificați orice rapoarte ale consumatorilor pentru a vedea ce părere au alții despre produs. De asemenea, dacă are un filtru, aflați despre durata de viață a filtrului, costul filtrelor și cât de ușor este să schimbați filtrul.

Acest articol a fost redactat pentru dumneavoastra cu amabilitatea expertilor in sisteme de filtrare si tratare a apei de la Topwater.ro. Având în vedere îngrijorările de astăzi cu privire la apa contaminată, faptul că aveți un filtru de apă este ceva ce fiecare gospodărie ar trebui să ia în considerare, chiar dacă apa dvs. provine din fântână sau robinet. Găsirea celui mai bun filtru pentru dvs. ar putea necesita un pic de cercetare și informare temeinica, dar merită, întrucât consumul de apă curată este esențial pentru sănătatea dumneavoastră.

Sending
User Review
4.33 (3 votes)