Încă de la început trebuie să se înțeleagă un aspect care este trecut cu vederea de multă lume atunci când încep să se gândească la undiametrul de tubare euforaje.ro foraj: forajul nu se face după ureche! Există oameni care au lucrat o viață întreagă în domeniu și care într-adevăr sunt capabili să aleagă cea mai bună variantă de forare, diametrul de tubare optim și materialele de care au nevoie doar aruncând o singură privire asupra locului în care urmează să se execute forajul. Dar acești oameni sunt tot mai puțini. Fiecare dintre cei care au nevoie de foraje puturi la diverse adâncimi, trebuie să consulte specialiști în domeniu, persoane care pot să ghideze înspre realizarea unui lucru de calitate sau înspre o companie care are ca și obiect de activitate domeniul forajelor.

Câteva caracteristici ale tubulaturii forajelor pt. alimentare cu apa

diametrul de tubare euforajeDiametrul tubulaturii sau diametrul de tubare reprezintă grosimea tubului care urmează să fie folosit în execuția forajului. Acest diametru poate să fie cuprins între 90 – 240 mm. În general, se folosesc diametre peste 120 de mm, datorită faptului că permit un debit mai mare al apei și sunt mult mai ușor de folosit prin prisma pompelor submersibile.

Aceste pompe sunt realizate la astfel de diametre tocmai pentru a putea să micșoreze consumul și nevoia unor foraje de dimensiuni mici. Este recomandat ca diametrul pompei să fie apropiat de diametrul tubulaturii, tocmai pentru ca apa pompată să treacă mult mai ușor prin pompă, ajutând la procesul de răcire și totodată la eliminarea surplusului de apă.

Avantajele alegerii diametrul de tubare potrivit pentru foraje puturi apa

În primul rând, alegerea corectă a diametrului tubulaturii vă va reduce considerabil costurile forajului. Trebuie să se cunoască faptul că prețul este într-o proporție directă cu diametrul. Astfel că, o evaluare greșită a diametrului necesar al forajului va avea repercursiuni și asupra valorii finale a lucrării.

Foraje puturi apa preturi

Totuși nu trebuie să alegeți tubulaturi cu diametru sub 120 mm pentru că acest lucru aduce cu el și pompe submersibile mault mai scumpe. În general, diametrul tubulaturii scade sub 120 atunci când se forează într-o rocă dură. Nu trebuie să se ignore indicația cu privire la faptul că diametrul tubulaturii trebuie să fie mai mic decât diametrul de săpare. Acest lucru permite alocarea unui strat destul de gros de pietriș între tub și pământ.

Economisiti timp si bani cu ajutorul informatiilor utile prezentate de Euforaje.roPetcu Foraje puturi Dambovita - diametrul de tubare

Un beneficiu al alegerii optime a diametrului tubulaturii sunt și înălțimea de pompare, precum și un debit de apa normal de aproximativ 2,5 litri/sec. Poate cel mai îndelung studiat beneficiu este prețul. A obține un preț corect pentru forajul realizat înseamnă o evaluare corectă a situației, un studiu făcut în această direcție, studiu care poate să ducă la alegerea celui mai bun diametru.

Un diametrul de tubare de dimensiuni mici înseamnă costuri mai mari, iar pe măsură ce diametrul crește, prețul va scădea. În continuare, alegerea corectă a diametrului va însemna și o exploatare optimă a forajului. Un foraj realizat si echipat corect cu filtre pvc sau otel si tubulatura PVC pentru foraje puturi apa de calitate, poate să fie exploatat în continuu timp de un an de zile. Aceasta reprezintă o performanță și un debit neîntrerupt de apă. Va recomandam sa intrati pe pagina de Facebook EuForaje.ro unde puteti gasii mai multe informatii utile despre foraje.

 

Sending
User Review
0 (0 votes)