Ce sunt filtrele centrifugale?

Filtrele centrifugale sunt fabricate din materiale de calitate superioară și sunt ideale pentru utilizarea în producția de alimente și aplicații pentru apă potabilă.

Fabricate în întregime din material sintetic de calitate superioară, filtrele centrifugale sunt ideale pentru utilizarea cu produse alimentare și apă potabilă. Paleta centrifugale modifică fluxul de lichid utilizând mișcarea centrifugă, forțând particulele mai mari să coboare în vasul inferior, în funcție de dimensiunea micronului aleasă a manșonului filtrului.

Filtrele centrifugale sunt potrivite ideal pentru aplicații precum protecția rețelelor sanitare, a apei pluviale sau a apei din foraje puțuri. Filtrarea apei înainte de dedurizare, osmoză inversă sau sterilizare UV.

Cu debite de la 3,5 m3/h până la 32 m3/h, acoperind o gamă de filtre de la noua serie Smart Line până la gama industrială, gama centrifugale va avea un filtru care să se potrivească cerințelor dumneavoastră.
Filtrele centifugale Cintopur® cormercializata in Romania de Somra.ro oferă o gamă largă de filtre de apă mecanice concepute pentru filtrarea apei limpezi și ușor contaminate. Fabricate în întregime din material sintetic de înaltă calitate, filtrele centrifugale sunt potrivite pentru utilizarea cu produse alimentare și apă potabilă.

Cum functioneaza filtrele de apa centrifugale

În fiecare filtru de apă centrifugale, paleta unică centrifugale face ca fluxul de apă să se rotească pe măsură ce curge în corpul filtrului. pe măsură ce apa se transformă, forța centrifugă face ca particulele mai mari să fie aruncate spre exterior, departe de elementul de filtru. Aceste particule mai mari se colectează apoi în partea inferioară a vasului inferior, toate particulele mai mici rămase sunt apoi îndepărtate în funcție de dimensiunea de microni ale manșonului de filtru pe măsură ce apa trece prin manșonul de filtru.

Fiecare vas cu filtru centrifugale încorporează fie un robinet de scurgere (sau dop) care permite ca particulele mai mari să fie eliminate periodic.

Filtrele de apă centrifugale sunt utilizate pe scară largă în instalațiile industriale, comerciale, agricole și rezidențiale pentru a filtra particulele solide (pământ, nisip, rugină, etc.) suspendate în alimentarea cu apă.

schema tehnica filtru centrifugal cintopur

Aplicațiile filtrelor centrifugale

Industrie: Prefiltrare pentru dedurizatoare de apă și instalație de osmoză inversă. Protecția echipamentelor de proces și a mașinilor-unelte.

Agricultura: Protecția echipamentelor de pulverizare, utilizare în echipamente de spălat produse, filtrarea apei pentru animale

Casnic/rezidential: Filtru pentru recoltarea apei de ploaie, reciclarea apei, filtru de apa pentru intreaga casa pentru apa de fantana.

Clădiri publice: (hoteluri, restaurante, școli…) protecția instalațiilor sanitare și a tuturor aparatelor electrice (mașini de spălat, mașini de spălat vase, automate, etc…) prin acționarea ca filtru de apă de la rețea.

Gama de filtre de apă centrifugale Cintopur

gama filtre apa centrifugale

Seria de filtre centrifugale Cintopur ofera kituri complete diferite de filtre de apă (cu corp de filtru, element, suport de perete, cheie și instrucțiuni) și este capabilă să servească debite de la 3 până la 4,5 m³/h (la 0,2 bari). dp).
SL160: 3 m3/h (¾”)
SL240: 3,5 m3/h (¾”)
SL240: 4,5 m3/h (1″)
Gama rezidențială NW dispune de 3 filtre și este capabilă să servească debite de la 0 până la 6,5 ​​m³/h (la 0,2 bar dp).
NW 18 : 3,5 m3/h (¾”)
NW 25 : 5,5 m3/h (¾” + 1″)
NW 32 : 6,5 m3/h (1¼”)
Gama semi-industrială și industrială dispune acum de 6 filtre standard și este capabilă să gestioneze debite de la 7 la 30 m³/h (la 0,2 bar dp).

NW 280 : 7 m3/h (1″)
NW 340 : 10 m3/h (1 1/4″)
NW 400 : 12 m3/h (1 1/2″)
NW 500 : 18 m3/h (2″)
NW 650 : 25 m3/h (2 ½”)
NW 800: 32 m3/h (3″)

Principalele avantaje:

Etapă dublă de filtrare (debit centrifugal datorită paletei + manșon de filtrare);
Filtrare practic fără acumulare;
Abilitatea de a monta manometre pentru a monitoriza pierderea de presiune (seria NW);
Cădere scăzută de presiune;
Debit mare și constant;
O gamă largă de clasificare a filtrului de la 5 la 300 de microni;
Filtru 100% sintetic si rezistenta ridicata;
Etanșare garantată datorită sistemului O-ring;
Spălare rapidă și ușoară datorită robinetului de scurgere;
Durată lungă de viață a elementului de filtrare și disponibilitatea ușoară a manșoanelor de filtru de schimb;
li> Durată lungă de viață și disponibilitate ușoară a pieselor de schimb;
Nevoie redusă de întreținere.

Sending
User Review
5 (1 vote)