Alba este un județ al României situat în Transilvania, cu reședința in municipiul Alba Iulia, avand un numar de 72.405 de locuitori. Județul are o suprafață de 6.242 km² și populație de 382.747 de locuitori. Se învecinează cu județele Cluj și Mureș la nord, Sibiu la est, Hunedoara la sud-vest și Arad și Bihor la nord-est. Gratie structurii petrografice complexe, subsolul judetului dispune de resurse variate in cantitati apreciabile, altele mai rare, dar de o valoare deosebita.
Aici gasiti principalele firme de foraj din Judetul Alba alaturi de serviciile de foraj, ofertele si preturile practicate de acestea. Firmele de foraje puturi Alba pot contracta lucrari de foraje in urmatoarele orase: Alba Iulia, Aiud, Blaj, Sebeș, Abrud, Baia de Arieș, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș, Teiuș, Zlatna. Firmele de foraj listate in EUforaje.ro pentru Judetul Alba, pot fi contactate prin intermediul siteului nostru pentru lucrari de foraje puturi apa de mica si mare adancime, foraje orizontale, foraje de studiu, foraje piloni (piloti forati), foraje pentru fantani si desnisipari cat si pentru realizarea de studii geotehnice.
Firmele de foraj din judetul Alba pot contracta lucrari de foraje in urmatoarele orase: Alba Iulia, Aiud, Blaj, Sebeș, Abrud, Baia de Arieș, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș, Teiuș, Zlatna.
Afla preturi pentru foraje puturi Alba direct de la firmele de foraj din acest judet
Pentru a contacta firma de foraj din judetul Alba, puteti apela numerele de telefon afisate sau puteti folosi formularul de email, astfel veti putea obtine informatii despre preturi si servicii de foraj in timp util.
Aflati acum cat va costa executia forajului de puturi si fantani pentru alimentare cu apa in Judetul Alba apeland specialistii din acest site.
Specialistii inscrisi in acest site va pot da detalii referitoare la alegerea corecta a diametrului forajului si a debitului de apa pentru nevoile dumneavoastra.
adaugati aici o firma de foraj Fie ca aveti nevoie de foraje puturi pentru alimentare cu apa in judetul Alba pentru uz casnic sau industrial, aici veti gasi firme de foraje gata sa va ajute cu planificare forajului, proiectarea putului, avizele de gospodarire a apelor, executia forajului propriouzis, dar si detalii despre exploatarea forajului cu pompe submersibile si hidrofoare. Nu uitati sa mentionati firmei de foraj din Alba, contactate ca ati gasit-o pe EUforaje.ro
Pe parcursul evolutiei geologice indelungate, fiecare etapa si-a pus amprenta prin numeroase tipuri genetice ale substantelor minerale utile; bine reprezentat si de o valoare deosebita este magmatismul neogen, care s-a desfasurat in Muntii Apuseni prin trei cicluri si il regasim materializate prin andezitele de la Fata Baii, dacitele de la Rosia Montana, andezitele de la Breaza si bazaltele de la Detunata, la fel sedimentele din Depresiunea Transilvaniei, cu zacamintele de sare si gaze naturale. Configuratia solului in judetul Alba.
Foraje puturi apa Alba
Configuratia solului in judetul Alba
Atat formatiunile cristaline cat si sedimentarul si magmatismul, au generat o serie de minerale utile precum sisturi verzi, pegmatite, gresii senoniene, gresii şi conglomerate cretacice, calcare, dolomite, argile, bazalte, dacite, cuartite, amfibolite, nisipuri, şi pietrisuri. Acestea sunt raspandite aproape pe toata suprafata zonei montane. Pe teritoriul judetului Alba, nisipurile si pietrisurile se gasesc in albiile raurilor la Razboieni, Aiud, Galtiu, Santimbru, Vintu de Jos pe Mures, Salciua pe Aries si Craciunelu de Jos pe Tarnava.
In zona montana a judetului Alba, predomina solurile brune luvice, luvisolurile albice, soluri brune acide, humisilicatice, litosoluri, acestea fiind mai mult sau mai putin degradate datorita fenomenelor de eroziune de suprafata sau adancime, excesului de umiditate, terenurilor acide, alunecarilor, tasarilor. Zona colinara cuprinde cernoziomurile, argiloiluviale, soluri brune argiloiluviale si eumezobazice, soluri brune argiloiluviale, regosoluri, erodisoluri.
In aceasta zona, degradarea solurilor este datorata atat fenomenelor de eroziune, alunecari de teren, terenuri acide cat si surparilor, tasarilor sau solurilor slab evoluate. In zona de lunca a principalelor rauri care strabat teritoriul judetului intalnim soluri slab evoluate, respectiv soluri aluviale tipice, gleizate sau molice, protosoluri aluviale, soluri gleice.
Vezi firme specializate ce executa lucrari de forari puturi apa in judetul Alba
Apele subterane in Judetul Alba
Structura regionala a apelor subterane in judetul Alba este determinata de conditiile litofagice de relief si de clima, astfel necesarul de apa pentru alimentarea cu apa potabila si industriala este asigurat atat din sursele apelor de suprafata cat si din sursele apelor subterane.
In judetul Alba exista noua surse de apa de suprafata si doua de profunzime. In partea de nord-est a judetului exista zone cu resurse de apa subterana cu vulnerabilitate ridicata, unde se impun masuri prioritare de protectie la poluare.
Monitorizarea calitatii apei in judetul Alba se realizeaza prin Directia de Sanatate Publica Alba, prin compartimentul de evaluare a factorilor de risc din mediu, avand ca suport legislatia europeana. Monitorizarea se realizeaza in noua zone mari de alimentare cu apa ce deservesc peste 5000 de locuitori, in sase zone mai mici de aprovizionare cu apa, avand sub 5000 de locuitori, simultan urmarind si calitatea apelor din izvoarele publice.
Dat fiind faptul ca pe teritoriul judetului Alba se regasesc soluri compacte tari, se utilizeaza tehnologia forajului uscat cu aer cu ciocan de fund, tehnologie insotita de o echipa de profesionisti si de materiale si utilje moderne.
Afla pretul unei lucrari de foraje puturi apa in judetul Alba sau in veinatatea acestuia
Foraje puturi apa preturi
Portalul EUforaje.ro survine in ajutorarea potentialilor clienti ai firmelor de foraje puturi in judetul Alba, oferindu-le prilejul de a intra in contact direct cu aceste firme, multumita datelor de contact ce se regasesc in site, atat pentru efectuarea unei lucrari de foraj cat si pentru furnizarea unor informatii strict legate de aceasta industrie.
User Review
( votes)Eugen Stamate este un inginer de foraj cu o vastă experiență în domeniul alimentării cu apă și un creator de conținut educativ. Cu o carieră dedicată soluțiilor durabile pentru accesul la apă, Eugen activează pe diverse platforme, oferind informații detaliate și actualizate despre foraje, tehnici avansate de forare și mentenanța sistemelor de alimentare cu apă. El creează conținut educațional, abordând subiecte tehnice pentru profesioniști și utilizatori casnici.