Planificati sau aveti nevoie de forarea unui put de apa în acest an sau pe viitor?


sageata verde citeste mai departeIată cele mai frecvent intalnite întrebări referitoare la foraje puturi apa :

Indiferent dac─â sunte╚Ťi proprietar, fermier sau conduceti o afacere industrial─â, multumita unei lucrari bine executate de foraje puturi pentru alimentare cu apa din surse preoprii, veti economisi multi bani.

>> Afla preturile aici de la firmele de foraje puturi apa

Aceste lucrari necesit─â o mul╚Ťime de cercet─âri, o mul╚Ťime de considera╚Ťii ╚Öi trebuie s─â fii absolut sigur de ceea ce prime╚Öti ╚Öi de cum te va ajuta pe viitor. Am pregatit pentru dumneavoastra un set de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari legate de serviciile de foraje puturi de mare adancime pe care clientii le adreseaza zilnic.

C├ót m─â va costa forarea unei pu╚Ťuri de foraj?

Exist─â mai mul╚Ťi factori care pot afecta costul unei instala╚Ťii de foraj. Ace╚Öti factori pot fi complexi ╚Öi EUForaje va recomanda ├«ntotdeauna clien╚Ťilor existen╚Ťi ╚Öi poten╚Ťiali s─â ne contacteze pentru a discuta despre cerin╚Ťele lor individuale. Aceasta va asigura furnizarea unei cote personalizate (care va fi oferit─â gratuit).

Firmele de foraje au metode diferite, unii foratori v─â dau un cota de pret per metru forat al╚Ťi foratori v─â ofer─â o cotatie de pret pentru gaura forata, instalatrea tevilor si a pietrisului margaritar pentru fultre ceace reprezinta doar jumatate din lucrare.

>>Afla cat te costa lucrarea ta de foraj pentru alimentare cu apa

Cat costa un foraj de alimentare cu apa + schema putului de apa

 

Al╚Ťi foratori v─â va oferi o cotatie de pret cu privire la finalizarea intregii lucrari de foraj pentru alimentare cu apa, care implic─â conducerea gaura, instalarea conductelor de plastic PVC cu filtre, instalarea pompei submersibile ╚Öi carcasa de o╚Ťel + echipamente electrice. Pre╚Ťurile variaz─â de la foraj la foraj ╚Öi ce tip de foraj are loc.

Arunca╚Ťi o privire asupra factorilor de mai jos care pot influen╚Ťa costul unei g─âuri de ap─â ╚Öi contacta╚Ťi firmele de foraje puturi Bucuresti┬ápentru o ofert─â gratuit─â. Acestea se vor str─âdui s─â v─â r─âspunda la toate ├«ntreb─ârile ├«n termen de 24 de ore.
Ce factori pot afecta pretul final al forajului pentru aliemntare cu apa?

  • Geologia ╚Öi hidrogeologia care stau la baza terenului;
  • Metoda de proiectare ╚Öi construc╚Ťie a pu╚Ťului de foraj;
  • Loca╚Ťia propus─â a pu╚Ťului de foraj pe amplasament;
  • Cantitatea de ap─â cerut─â de client;
  • Utilizarea apei propuse;
  • Nivelul a╚Öteptat al apei de odihn─â ├«ntr-o foraj ╚Öi randamentul proiectat al pu╚Ťului de foraj
  • Tipul, marca ╚Öi modelul pompei submersibile selectate;
  • Debitul ╚Öi presiunea de livrare a apei solicitate de client.

Acestea sunt to╚Ťi factorii care pot afecta pretul unei lucrari de foraje puturi apa si a unei instala╚Ťii de pompare ╚Öi a unui tratament cu ap─â (acolo unde este necesar). Prin urmare, este ├«ntotdeauna important ca clien╚Ťii s─â ne contacteze pentru a ne asigura c─â specifica╚Ťia corect─â ╚Öi costurile asociate pot fi consultate de la bun ├«nceput. ├Än cazul ├«n care noi clien╚Ťi au oricare dintre aceste elemente de informa╚Ťii la ├«ndem├ón─â acest lucru va ajuta la furnizarea acestora cu un cost exact.

Este ok sa sun la numerele de telefon afisate pe stalpi?
Atentie! Feriti-va sa apelati la numerele de telefon afisate pe stalpiin niciun caz nu apelati la numerele de telefon afisate pe stalpi

Cei ce isi fac reclama agresiv pe toate gardurile si pe tori stalpii sunt in mare parte lipsiti de pregatire, lucreaza la negru, si sapa foraje puturi manual, practica preturi mici deoarece nu platesc taxe la stat.

Exista aceasta mare capcana in care pica multi doritori de lucrari de puturi apa la preturi cat mai mici insa nu se gandesc la consecintele grave ce pot urma.

Majoritatea acestora ce lipesc afise, nu au utilaje performante si astfel nu pot fora adanc pentru apa de calitate, atunci apeleaza la o tehnica de convingere a potentialilor clienti in vederea executarii unei gauri in pamant la adancime mica. Cu alte cuvinte incearca sa va pacaleasca din vorbe la telefon.
Rezultatele sunt dezastruase atat pentru buzunarul dumneavoastra deoarece riscati sa ramaneti doar cu o gaura in pamant inutilizabila in vederea alimentarii cu apa, dar si pentru mediu din cauza faptului ca folosesc tubulatura portocalie de canalizare ce se fisureaza usor si astfel se pot amesteca panzele freatice.

sageata verde citeste mai departe

Cel mai bun lucru de f─âcut ar fi ob╚Ťinerea a cel pu╚Ťin 3 oferte de pret de la firme de foraj serioase. Aceasta nu ├«nseamn─â c─â cea mai mare cotatie de pret ar fi cea mai bun─â alegere. Cel mai bun lucru este s─â v─â folosi╚Ťi instinctele sau s─â solicitati recenzii de la clientii acestora din trecut, firma sa existe de cativa ani buni, sa fie inregistrata la registrul comertului din Romania.

>>
Afla preturi de la firmele SERIOASE de foraje puturi apa

Cât durează o lucrare de foraje puturi?

Timpul de executie al forajului depinde de ad├óncimea g─âurii ╚Öi de tipul de materie sub suprafa╚Ťa pe care Inginerul se a╚Öteapt─â s─â o g─âseasc─â.

Ca exemplu, un foraj de 150 mm forat la o adâncime de 60 de metri va dura aproximativ 2 până la 5 zile și aproximativ același lucru pentru a instala din nou infrastructura de pompare și pentru a construi mini santierul de foraj.

Firmele de foraj inscrise in portalul EUforaje.ro au cuno╚Ötin╚Ťe de specialitate privind geologia ├«n tot teritoriul Romaniei, astfel ├«nc├ót s─â poata realiza sondaje geologice precise ├«n cadrul procesului de executie forajului pentru a v─â oferi o idee ferm─â despre materialele sub suprafa╚Ťa solului cu care ne putem confrunta.

Ce utilaj de foraj este recomandat pentru nevoile mele ?

 

Unde pot pozitiona forajul unui pu╚Ť de apa?

At├óta timp c├ót exist─â suficient spa╚Ťiu pe terenul sau proprietatea dvs. pentru a construi forajul, pute╚Ťi doar s─â amplasa╚Ťi forajul unui pu╚Ť de ap─â oriunde.

Exist─â decizii practice care trebuie luate ├«n leg─âtur─â cu acest lucru, de exemplu, unde dori╚Ťi apa, unde poate fi g─âzduit─â infrastructura de pompare deasupra solului, unde este disponibil─â energie electrica, exist─â eventuale surse de risc de contaminare a pu╚Ťului de ap─â forat etc.

Ca parte a caietului de sarcini ╚Öi a ofertei, firmele iscrise in acest portal, va pot face o vizit─â la locatia dvs. pentru a v─â ajuta s─â stabili╚Ťi cu exactitate dac─â exist─â suficient spa╚Ťiu pentru g─âurire ╚Öi cea mai bun─â loca╚Ťie pentru a o construi.
Cât de departe trebuie să fie găurile forajului una de alta?
├Än timpul pomp─ârii, o pomp─â a pu╚Ťului forat produce un “con de depresie”. Aceasta este zona de influen╚Ť─â a apei ├«n care se absoarbe. Dac─â este posibil, orice foraj nou ar trebui s─â se afle ├«n afara acestei zone pentru a se asigura c─â un foraj nu afecteaz─â altul.

V─â recomand─âm ca cineva care dore╚Öte s─â a╚Öeze un pu╚Ť de foraj aproape de altul s─â contacteze direct firmele inscrise in EUForaje.ro si sa vorbeasc─â in vederea ob╚Ťinerii de cuno╚Ötin╚Ťe de specialitate de care au nevoie pentru a v─â asigura c─â noul pu╚Ť de foraj nu afecteaz─â vechiul foraj.

sageata verde citeste mai departe
Cât de departe trebuie să fie o lucrare de foraje puturi de o fosa septică ?

Dac─â este posibil, forajele ar trebui s─â fie ├«ntotdeauna la cel pu╚Ťin 50 de metri distan╚Ť─â de orice surs─â poten╚Ťial─â de contaminare, cum ar fi rezervoarele septice, acest lucru este ├«n conformitate cu reglementarile Agen╚Ťiei de Mediu.

Pe unele site-uri acest lucru nu este posibil, dar at├ót timp c├ót rezervorul septic sau alt─â surs─â de contaminare este modern ╚Öi bine ├«ntre╚Ťinut, iar pu╚Ťul a fost construit corespunz─âtor cu o carcas─â suficient─â, atunci ar trebui s─â fie bine.

Cât de multa electricitate utilizează pompa de exploatare a putului de apă?

Aceasta depinde de scara pompei submersibile instalat─â, dar de obicei o mic─â pomp─â pentru uz normal, de ex. mai pu╚Ťin de 20 m3 / zi de abstrac╚Ťie va consuma foarte putin.

Cât de sigur este sa bei apa din puturile de apă forate?

De obicei, apa pentru puturi, este perfect sigur sa bei apa atata timp cat au fost resprectate toate normele de contructie pornind de la tubulatura PVC, filtre etc.. Totu╚Öi, recomand─âm ├«ntotdeauna efectuarea unei proceduri de testare a apei pentru a ├«n╚Ťelege pe deplin con╚Ťinutul apei din putul dumneavoastra.
De exemplu in

zona de foraje puturi Bucuresti Ilfov
,
apa din primele doua panze freatice poate contine impuritati cum ar fio nitrati si alte substante.

Se recomanda forarea la adancimi mai mari de 80 m pentru apa potabil─â.┬áExist─â, de asemenea, o┬álegisla╚Ťie privitoare la regulamentele pentru alimentarea cu ap─â din 2001, ceea ce face ca cerin╚Ťa de a v─â asigura c─â aprovizionarea cu ap─â este ├«n concordan╚Ť─â cu standardele privind apa potabil─â

În cazurile în care apa este incompatibilă cu utilizarea propusă, fie pentru băut, fie pentru uz comercial, va recomandam laboratoare de analiza a calitatii si tratare a apei.

sageata verde citeste mai departeC├ót de ad├ónc ar trebui s─â forajul pentru un pu╚Ť de ap─â?

Nu exist─â un r─âspuns stabilit pentru c├ót de ad├ónc trebuie s─â fie forajul pentru un pu╚Ť de ap─â. In functie de nevoile duv. luati in considerare faptu ca adancimea unui foraj pentru alimentare cu ap─â ar trebui s─â fie la fel de ad├ónc cum este necesar pentru a ajunge la acvifer (panza freatic─â bogat─â in ap─â de calitate).

Ad├óncimea medie a unei g─âuri este ├«ntre 60m ╚Öi 80m, dar aceasta poate fi mai mic─â ╚Öi mult mai mare. Ad├óncimea unui pu╚Ť de foraj depinde foarte mult de locul unde v─â afla╚Ťi ├«n Romania ╚Öi de geologia care st─â la baza zonei in care doriti sa efectuati o astfel de lucrare.

 Cum se filtrează apa pentru foraje puturi?

Primim foarte multe ├«ntreb─âri din partea clien╚Ťilor cu privire la “cum pot face apa din foraje puturi buna de baut?” sau “Care este cel mai u╚Öor mod de purificare a apei din puturile de ap─â?” sau “cum pot s─â ├«ndep─ârtez fierul din apa unui put forat ├«n gr─âdina mea?

Aceste lucruri se pote face prin diverse metode. Primul pas este s─â-╚Ťi faci testul de ap─â; lucram ├«ndeaproape cu mai multe laboratoare de testare care v─â pot verifica apa pentru substan╚Ťe precum fier, mangan, calciu ╚Öi alte minerale ╚Öi contaminan╚Ťi, cum ar fi bacteriile etc.

Dac─â apa dvs. a e╚Öuat la teste de calitate pentru utilizarea dat─â, atunci este posibil s─â fie necesar s─â instala╚Ťi tratarea apei.

Filtrarea apei din forajele pentru puturi de apa ar trebui s─â fie efectuat─â numai de o companie cu experien╚Ť─â ├«n implementarea sistemelor de filtrare adecvate ╚Öi a sistemelor de tratare a apei UV pentru corectarea apei.

Odat─â ce a fost identificat─â metoda corect─â de filtrare a pu╚Ťului de apa forat, aceasta ar trebui adaptat─â la specifica╚Ťiile clientului sau la standardele de ap─â potabil─â pentru oameni.


Ce este un put de ap─â artezian ?

Ce este un put de ap─â artezian

Apa arteziană este apă care iese din pământ sub presiunea ei. Nu sunt necesare sisteme de pompare. Aceasta are legătură cu rocile impermeabile și presiune;

C├ónd va informati despre foraje pu╚Ťuri apa pentru proprietatea sau afacerea dvs., s-ar putea s─â fi ├«nt├ólnit termenul foraj pentru Put Artesian.

Ei┬ábine, dar ce ├«nseamn─â de fapt ╚Öi cum este diferit? ├Än primul r├ónd, apa subteran─â artezian─â este la fel ca orice alt tip de ap─â subteran─â singura diferen╚Ť─â este┬ámodul ├«n care ajunge la suprafa╚Ť─â.

Un pu╚Ť artezian este pur ╚Öi simplu un pu╚Ť care nu necesit─â o pomp─â pentru a┬áaduce ap─â la suprafa╚Ť─â; acest lucru are loc atunci c├ónd exist─â suficient─â┬ápresiune ├«n acvifer.

Presiunea forteaza apa la suprafata fara nici un fel de asistenta.

Un acvifer este un strat geologic de piatr─â permeabil─â ╚Öi poroas─â, cum ar fi gresie sau calcar ╚Öi care asigur─â sursa de ap─â pentru fantana artezian─â. Acviferul absoarbe ╚Öi stocheaz─â apa ╚Öi ├«ntr-un pu╚Ť artezian piatra poroas─â este a╚Öezat─â ├«ntre un strat superior ╚Öi cel inferior de roc─â impermeabil─â, cum ar fi ╚Öisturi sau lut, iar acestt lucru cauzeaz─â presiune pozitiv. Citeste in continuare despre cat costa o fantana forata.

Cine de╚Ťine apa ├«n Rom├ónia si ce spune legea?

┬á├Än Rom├ónia, toat─â apa de suprafata si subterana este de╚Ťinut─â tehnic de c─âtre guvern. Acest lucru permite guvernului s─â-╚Öi p─âstreze controlul asupra apei ╚Öi ├«nseamn─â c─â nimeni nu poate capta un r├óu, extrage apa ╚Öi sa poate determina un utilizator ├«n aval s─â nu aib─â ap─â.

In Romania exista un cadru legislativ foarte clar si anume LEGEA nr. 224 din 24 iulie 2015 pentru modificarea ┼či completarea Legii serviciului de alimentare cu ap─â ┼či de canalizare nr. 241/2006
EMITENT – PARLAMENTUL Romaniei – Publicat ├«n MONITORUL OFICIAL nr. 570 din 30 iulie 2015.

Conform acestor modificari legislative, pentru lucrarea de foraj, trebuie sa se realizeze un memoriu tehnic de prezentare pentru obtinerea acordului de mediu pentru activitatea ce urmează a fi desfasurată în perimetrul forajului de alimentare cu apa. Am explicat detaliat acest lucru intr-un articol despre avize si autorizatii pentru alimentare cu apa aici.


sageata verde citeste mai departe
Cum se a extrage apa dintr-un foraj?

 tevi-conducte-din-PVC-pentru-tubarea-puturilor-de-apa

În unele cazuri, apa poate fi extrasă din pământ sub presiunea proprie. Acest lucru este cunoscut sub termenul de put artesian.

Cu toate acestea, ├«n multe cazuri, este necesar─â o pomp─â submersibil─â pentru a aduce ap─â la suprafa╚Ť─â. Care pomp─â este necesar─â depinde de diferi╚Ťi factori, cum ar fi cantit─â╚Ťile de ap─â necesare, presiunea dorit─â ╚Öi utilizarea dorit─â.┬á Pentru a ob╚Ťine cele mai bune rezultate din pu╚Ťul dvs.forat, un sistem de pompare trebuie proiectat astfel ├«nc├ót s─â se potriveasc─â cerin╚Ťelor si nevoilor de exploatare exacte ale clientului.

Care este durata de viata a unei lucrari de foraje puturi apa?

Un foraj bine construit poate dura mai multe genera╚Ťii. Se ├«nt├ólnesc cu regularitate pu╚Ťuri de foraj din anii 1950, 60 ╚Öi 70 care sunt ├«nc─â ├«n stare de func╚Ťionare ╚Öi au fost forate de noi sau de oameni cunoscu╚Ťi.

Tehnologia modern─â a ├«nsemnat, de asemenea, c─â pu╚Ťurile noi construite pot dura mai mult datorit─â avans─ârilor ├«n materialul garniturilor de foraj ╚Öi tehnicilor de forare pentru a ├«mpiedica pr─âbu╚Öirea forajului.
Sub aspectul tehnico-economic, durata medie de viata a unei instalatii a fost fixata la 50 ani, depasirea acestei perioade marind invechirea retelei cu consecinta imediata a inlocuirii acesteia. Cercetari recente demonstreaza mai aproape de adevar perioada de lucru de 20 – 30 de ani, dat fiind marea viteza de modificare a mediului definit ca un intreg de elemente: urbane, sociale, economice, etc.

 tevi-de-tubare-foraje-puturi-apa-valplast-springline

Tuburile si coloanele filtrante din PVC pentru puturi de apa forate sunt utilizate pentru tubarea puturilor in scopul extragerii de apa potabila.

Aceste tuburi si coloane filtrante din PVC-U sunt fabricate de catre VALPLAST INDUSTIRE SRL, materia prim atutilizata este PVC-U (policlorura de vinil neplastifiata – PVC rigid).

Imbinarea tevilor se poate realiza prin filet, tevile au culoarea albastra.

Aceste tubulaturi au domeniu larg de aplicatii atat pentru foraje de monitorizare, de diametre mici sau foraje casnice pentru alimentare cu apa cat si foraje cu destinatie idustriala sau pentru alimentarea cu apa alocalitatilor.

Springline reprezint─â solu╚Ťia Valplast Industrie pentru tubarea pu╚Ťurilor pentru alimentarea cu ap─â ╚Öi solu╚Ťia pentru re╚Ťele de alimentare cu ap─â din PVC-U.

Adancimea de tubare poate fi de pana la 300 m. Tubulatura trebuie sa fie avizata sanitar, materialil din care sunt executate este un material inert si are o rezistenta foarte buna la actiunea agentilor corozivi. VALPLAST utilizeaza in exclusivitate stabilizatori CaZn in locul celor pe baza de Pb, rezultand un produs final ce indeplineste normele de igiena din Europa.

Multumita faptului ca aceste produse nu corodeaza, durata de viata este mai mare de 50 de ani comparativ cu un tub din metal care poate rezista pana la maxim 20 de ani. O alternativa o reprezinta tuburile din INOX, dar acestea presupun un cost ridicat.

Unde pot vedea mai mult despre cum se executa forajele pentru alimentare cu apa?

Vezi aici 70 video cu foraje puturi apa

Aceste filmari au fost realizate de firmele inscrise in EUForaje.ro pe intreg teritoriul Romaniei.

Destul de frecvent se argumenteaz─â c─â forajele rurale de alimentare cu ap─â sunt simple ╚Öi nu necesit─â multa tehnic─â. Aceasta este o vedere eronat─â – forajele de pu╚Ťuri care sunt prost proiectate, amplasate ╚Öi construite pot avea randamente necorespunz─âtoare, marginale sau nesustenabile ╚Öi durate scurte de via╚Ť─â. De asemenea, acestea pot furniza ap─â de calitate proast─â pentru b─âut ╚Öi pentru uz casnic. O mul╚Ťime de programe, timp si fonduril pot fi irosite. Chiar ╚Öi atunci c├ónd proiectele sunt adecvate condi╚Ťiilor locale de ap─â subteran─â, lipsa de supraveghere a construc╚Ťiei compromite deseori calitatea produsului final.

├Äntr-un mare program, pierderea cumulat─â a investi╚Ťiei care rezult─â poate fi aceea╚Öi cu cea a investi╚Ťiei pentru c├óteva foraje pu╚Ťuri urbane specificate ├«n mod corespunz─âtor. Nimeni nu va pune la ├«ndoial─â necesitatea de a face bine lucrarilor bine executate tehnic at├ót pentru proiectare c├ót ╚Öi pentru supraveghere ├«n contextul urban.

Va multumim pentru timpul acordat lecturarii acestiui articol si in speranta ca acest articol despre foraje puturi va fost de folos, va invitam sa il distribuiti prietenilor dumneavoastra prin email sau direct in social media.

Citeste mai multe despre exploatarea puturilor de apa forate aici. Afle informatii utile despre ce trebuie sa contina dosarul tehnic al forajului aici. Mai multe informatii despre debitul de apa potrivit nevoilor dumneavoastra, apele subterane si executia si exploatarea puturilor de apa cu hidrofor sau pompe submersibile cat si despre forarea unui put pentru alimentare si fantani in afara siteului aici:

Foraje Puturi Apa pe harta

URMARESTE-NE PE :

Acest articol despre foraje puturi apa a fost actualizat la data de 7 Septembrie 2021

Sending
User Review
4.4 (45 votes)