[kkstarratings]

Caldura straturilor telurice sau caldura geotermala este o sursa de energie inepuizabila, pentru ca pamantul, ca si energia solara sunt energii care pot fi folosite “la infinit”. Pompele submersibile sunt forte eficiente in exploatarea forajelor pentru apa. Ca o locuinta sa beneficieze de caldura geotermala si sa scape de cheltuielile costisitoare de intretinere datorate facturilor de curent, gaze sau altor tipuri de combustibili, are nevoie de un sistem inteligent de foraje, tevi si, evident pompe de caldura.

 

Ca sa explic si altfel, un ansamblu de pompe de caldura reusesc sa preia tot necesarul caloric al unei familii pentru ca energia e captata direct din sol. In plus, printr-un sistem de preluare a apelor subterane cat si a celor de suprafata, totul racordat la o retea de tuburi complexe, grija caldurii locuintei tale devine istorie pentru ca vorbim de o caldura constanta GRATIS. Mai concret de atat, caldura planetei Pamant pe care o emite in prezent este de 5000 de ori mai mare decât totalul de energie consumată anual de orice om de pe planeta.

Si asta nu e tot. Datorita randamentului ridicat al energiei geotermale, ai nevoie de puţină electricitate consumata pentru a actiona pompa de caldura. In plus sistemul de incalzire geotermal nu te ajuta doar sa incalzesti locuinta si ai acces si la apa fierbinte mineralizata din maruntaiele pamantului. Practic te vei simti la spa in fiecare zi.

Cati bani econonimesc cu un sistem de incalzire geotermic?

Rezultatele specialistilor spun ca, in urma oricarui studiu geotehnic elaborat, orice persoana poate economisi cu pana la 91% din valoarea facturilor pe perioada unui an. Practic investitia intiala se va amortiza foarte repede pentru ca in afara plata facturii de energie electrica si alte servicii, cablu, internet, restul vei primi GRATUIT. Apa calda, apa rece plus intretinerea imobilului se va face gratuit cu ajutorul sistemelor de pompe submersibile.

Ca sa va faceti o idee, temperatura apei din tevi atunci cand ea vine din adancul pamantului are intre 70 si 80 de grade Celsius in functie de cum s-a facut forajul. In plus, instalatia de incalzire geotermala este prietenoasa cu mediul. Nu exista reziduuri dupa ciclul de incalzire, emisii sau pierderi de gaz.

Sending
User Review
0 (0 votes)