Fiind una dintre modalitatile alternative de incalzire si racire a locuintei, din ce in ce mai multa lume apeleaza la pompe de caldura, ea reprezentand o optiune covenabila de incalzire si de racire a casei, ajutand la reducerea consumului de energie, fiind o cale eficienta, ecologica si mai ales ieftina de incalzire a locuintei.

Ce trebuie sa stim despre Pompe de caldura ?

pompe de caldura

Raportul dintre cantitatea de caldura eliminata la condensator si energia electrica consumata de compresor defineste Coeficientul de performanta(COP), care este factorul de randament(eficienta sau performanta) al pompei de caldura.Cu valoarea COP este mai mare, cu atat mai bine, astfel, o pompa de caldura bine montata care COP peste 4, in situatii favorabile poate depsai chiar 6.Sunt trei factori principali care influenteaza COP ul unei pompe de caldura:

1.Cel mai important factor care influenteaza este calitatea mediului de unde se extrage caldura, astefel pompele de caldura de impart in trei categorii(pompe de caldura aer, pompe de caldura apa si pompe de caldura sol).

2.Un al doilea factor este calitatea instalatiei din cladire, astfel pompele de caldura au randament bun, COP bun dacadiferenta de pompare a caldurii este mica.

3.Calitatea efectiva a pompei de caldura care este strict legata de atitudinea cumparatorului si de locul de unde achizitioneaza pompa de caldura.

foraje pt instalarea pompei de caldura

In componenta unei pompe de caldura trebuie sa regaseasca neaparat urmatoarele aparate: un compresor, un vaporizator, un condensator si un ventil de laminare, componente fara de care pompa de caldura nu functioneaza.

Cum alegem pompa de caldura?

Pentru a alege corect pompa de caldura trebuie sa stim urmatorii factori: marimea obiectivului care urmeaza sa fie inclazit, zona georgrafica in care se afla obiectivul, posibilitatea de instalare a altor sisteme de incalzire, posibilitatea de la fata locului de valorificare a sursei reci, existenta altor surse de inclazire, conditiile de alimentare cu energie electrica.

pompe de caldura

Daca luam in considerare coeficientul de performanta al pompei (COP), pompele apa-apa sunt cele mai eficiente dar pentru o efiecienta aproape identica dar mult mai economice sunt pompele de caldura aer-apa, deoarce forajele sunt eliminate.

Pentru mai multe informatii utile despre pompele de caldura urmariti pagina noastra de Google Plus EuForaje.ro. Daca vi se pare folositor acest articol va invitam sa il distribuiti pe retelele de socializare:

 

Sending
User Review
0 (0 votes)