Echiparea, exploatarea si intretinerea puturilor forate pentru apa

Apa este unul din cele pentru componente care alcatuiesc globul terestru (alaturi de litosfera, atmosfera si biosfera), conditionind totodata aparitia si desvoltarea vietii pe pamint. Odata cu desvoltarea civilizatiei apa a devenit indispensabila si in agricultura sau industrie, fie ca ea serveste ca materie prima; fie ca intra in procesul de prelucrare a altor materii prime asa a aparut exploatarea puturilor de apa.

In felul acesta apa a devenit azi pe linga elementul indispensabil vietii, un element care conditioneaza dezvoltarea civilizatiei umane, lipsa apei putind frina sau chiar opri dezvoltarea economica si tehnica.

Care este rolul alimentarii cu apa din resurse subterane

Un rol important in alimentarea cu apa il are apa subterana. In marea majoritate a cazurilor, sub aspectul calitatii fizico-chimice, a temperaturii si a gustului, apa subterana este preferata apei de suprafata. De aceea in practica alimentarii cu apa, rezolvarea nevoilor de apa pentru diverse folosinte, acolo unde conditiile hidrogeologice sint favorabile, se axeaza in primul rind pe resursele subterane.

Video despre foraje de mare adancime

Dezvoltarea industriei si a agriculturii ca si ridicarea continua a nivelului de trai, solocitind cantitati din ce in ce mai mari de apa, a determinat si in tara noastra executia unui numar foarte mare de foraj, marea lor majoritate fiind realizate prin intermediul firmelor de foraje puturi apa inscrise in acest portal EUforaje.ro .

Din practica de pina acum s-au observat insa, adesea, o serie de deficiente la punerea in functie si in cursul exploatarile unor foraj. Deficientele respective au condus si condus in general la micsorarea debitelor forajelor, la cheltuieli suplimentare de intretinere sau chiar la avarierea surselor de apa respective.

Care este rolul portalului Euforaje.ro

In vederea eliminarii unor asemenca deficiente, echipa EUForaje.ro a a elaborat pentru toti ce beneficiarii unei lucrari de foraje pentru alimentare cu apa, acest portal de informare, care furnizeaza celor ce au in dotare puturi forate, o serie de cunostinte generale privind echiparea, exploatarea si intretinerea lor.

Acest site de foraje puturi nu inlocuieste instructiunile si reglementarile pentru exploatarea si intretinerea puturilor forate pentru apa. Scopul lui este numai de a da cunostintele strict necesare celor ce exploateaza puturi forate, pentru a folosi si intretine cit mai rational sursele de apa subterane pe care le poseda.

Va multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol si in speranta ca va este de ajutor, va invitam sa il distribuiti si prietenilor sau cunostintelor dumneavoastra acest link celora ce ar putea avea anevoi de informatii referitoare la exploatarea puturilor de apa forate, acestia cu siguranta va vor multumi pe viitor.

Mai multe articole pe subiectul exploatarii puturilor de apa forate

https://www.euforaje.ro/misiunea-noastra/

https://www.euforaje.ro/firme/

https://www.euforaje.ro/foraje-bucuresti/

https://www.euforaje.ro/despre-foraje/

 

Sending
User Review
4.5 (4 votes)