Cand va veti hotari sa executati foraje puturi, e bine sa apelati la specialisti in foraje puturi apa pentru a va asigura daca forajul si tubarea sunt executate correct. Exista firme care ofera garantie si in general trebuie sa cautati fime care folosesc tuburi special din PVC.

Ce trebuie sa stii despre foraje puturi

In realizarea de foraje puturi exista o serie de aspect ce trebuie luate in calcul cat si diverse aspect tehnice care trebuie urmarite in procesul de foraje puturi, astfel ca trebuie sa alegeti firma potrivita pentru executarea unor astfel de lucrari, putand astfel sa beneficiate din plin de beneficiile acestora.
Va prezentem cateva elemente de baza pe care trebuie sa le contina putul forat pentru o buna functionare:

Foraje Puturi

Gaura Forata:

Diametrul gaurii sa fie mai mare cu 5, 10 centimetrii pe raza, deoarece in spatiul dintre tubulatura si peretele gaurii se introduce materialul filtrant pana cand se atinge nivelul stratului acvifer, apoi se va introduce un amestec de lapte de ciment cu bentonita, pentru a izola straturile acvifere intre ele pe verticala. In timpul executarii de foraje puturi apa, fluidul de foraj realizat prin amestecul de bentonita si apa, consolideaza peretii gaurii pe care o foram.

folosim-filtre-speciale-pentru-foraje-puturi-alimentare-cu-apaFiltrul Invers:

Filtrul invers are rolul de a impiedica trecerea particolelor mecanice din stratul acvifer in interiorul putului. Cel mai bun material filtrant este nisipul cuartos, dar este ceva mai scump.

Decantorul:

In el se sedimenteaza particolele fine din nisip din stratul avifer, care a patruns prin filtru in interiorul putului. Acest nisip se poate scoate cu o lingura speciala.

Coloana  Filtranta:

Este cel mai important element al unui put si este formata din un filtru de otel sau din PVC, cu fante taiate, sau gaurite, prin aceste fante sau gauri patrunde apa din acvifer in interiorul putului, dupa ce trece prin filtru din pietris margaritar, sau nisip cuartos, cu o granulatie putin mai mare decat fantele sau gurile filtrului.

Capul Putului:

Are rolul de a proteja apa din put impotriva infestarii cu diferite elemente poluante.

Dupa ce forajul putului a fost preluat de la executant indicat este sa se pompeze cat mai multa apa, astfel intre pietrisul cuartos si strat se creeaza natural un filtru invers,care va filtra particulele fine si foarte fine.Acest filtru va bloca transportul acestora prin forajul proaspat executat.Deoarece garantia pompei este data in cicluri pornire/oprire, si nu in ore functionare, este indicat sa proiectati instalatia de alimentare cu apa astefl incat sa minimizati numarul de cicluri pornire/oprire ale pompei.

Pentru mai multe informatii folositoare despre foraje puturi puteti vizita  pagina noastra de Facebook EuForaje.ro. Daca v-a fost folositor acest articol va invitam sa il distribuiti pe retelele de socializare:

Sending
User Review
5 (1 vote)