Judetul Cluj Date Generale:

 Foraje puturi pentru apa judetul ClujJudețul Cluj este așezat în partea central-vestică a României, în centrul provinciei Transilvania. Reședința lui este municipiul Cluj-Napoca. Se învecinează cu județele Sălaj, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Alba și Bihor. A fost înființat în anul 1968. Intins pe o suprafata de 6674,4 km2, judetul Cluj reprezinta 2,8% din teritoriul tarii si ocupa locul al 12-lea intre judetele tarii. Structura administrativ-teritoriala a judetului este constituita din 5 municipii, un oras si 74 de comune. Municipiul Cluj-Napoca este resedinta de judet.

Despre foraje in judetul Cluj:

Forajele efectuate in partea de vest a municipiului Cluj releva pentru partea superioara a coloanei stratigrafice urmatoarele straturi: Argila neagra de consistenta tare, plasticitate mare şi umiditate foarte mare. Argila galbuie cu plasticitate mare si foarte mare, consistenta vartoasa, compresibilitate medie, saturata. Nisip argilos si argila nisipoasa cu plasticitate mijlocie, consistenta vartoasa, compresibilitate medie, saturata. Nisip prafos maroniu-galbui, argila marnoasa şi marna cenusie cu plasticitate mare şi foarte mare, consistenta tare, saturata. Depozite de terasa ale Somesului Mic, reprezentate prin pietrisuri in alternanta cu nisipuri si argile.

Configuratia solului in judetul Cluj

Pe solurile montane se gaseste o vegetatie forestiera (fagaceae si conifere) si de pajisti subalpine. Fondul pedologic este predominat de cambisoluri si spodosoluri, avand un potential scazut datorat chimismului global defavorabil. Solurile din unitatile depresionare submontane: Dealurile Clujului respectiv Campia Transilvaniei culoarele de vale sunt dominate de cernoziomuri si luvisoluri, ( fertilitate ridicata), pretabile la o gamă larga de folosinte agricole; Ambele zone se evidenteaza prin prezenta, pe suprafete mari, a unor soluri cu caracter intrazonal (hidrisoluri, salsodisoluri, protisoluri – soluri neevoluate ,histisoluri). Cuvertura de sol s-a deteriorat datorita: hidromorfismul (exces de umiditate) eroziuni în suprafata si adancime; poluare cu depuneri (in vecinatatea centrelor urbane).

Apele Subterane din Cluj

Pe suprafata judetului Cluj, apele subterane sunt exploatabile pentru alimentarea cu apa potabila, apa industriala si tratament balnear. Numeroase localitati urbane si rurale din judet se alimenteaza din lunca si terasele Somesului Mic. Cea mai mare parte a apelor freatice din zonele de deal si campie nu au calitati potabile datorita mineralizarii si duritatii ridicate, precum si proprietatilor biologice si bacteriologice necorespunzatoare. Pe teritoriul judetului, toate localitatiile urbane si 73 localitati rurale sunt aprovizionate cu apa potabila de buna calitate din punct de vedere sanitar, in sistem centralizat, atat din surse de suprafata cat si din surse subterane. Necesarul de apa  Foraje puturi pentru apa judetul Clujpotabila a judetului este asigurat din: lacuri de acumulare cu functii complexe (Belis – Fantanele, Tarnita, Somesu Cald, Gilau, Floresti, Dragan), o salba de lacuri pe raul Fizes – afluent al Somesului si afluentii sai cu utilitate piscicola, din mici lacuri pe paraul Chinteni, Hasdate, Valea Racilor, precum si din sistemul acvifer freatic care cuprinde importante resurse de apa regenerabile in lunca si terasele Somesului Mic.
Pe teritoriul judetului Cluj se intalnesc soluri compacte tari, motiv pentru care se utilizeaza tehnologia forajului uscat cu aer cu ciocan de fund.
EUforaje.ro va pune la dispozitie firme cu renume din industria forajului din Judetul Cluj, insotite de catre echipe intregi de profesionisti,cu o experienta vasta in acest domeniu.
Pentru a intra in legatura cu reprezentantii acestor firme in vederea stabilirii unor detalii pentru un viitor proiect, regasiti in portalul EUforaje.ro tot ce aveti nevoie, respectiv: numar de telefon, dresa de e-mail si numele persoanei de contact.

Va recomandam si pagina EuForaje pe Google Plus  unde veti gasi o multime de alte informatii folositoare din domeniul forajelor.

Aici gasiti specialisti in foraje puturi Cluj

Aflati acum cat va costa executia forajului de puturi si fantani pentru alimentare cu apa in Judetul Cluj apeland specialistii din acest site EUforaje.ro. Specialistii in foraje puturi Cluj inscrisi in acest site sunt atent selectionati si va pot da detalii referitoare la alegerea corecta a diametrului forajului si a debitului de apa pentru nevoile dumneavoastra.

Fie ca aveti nevoie de foraje puturi pentru alimentare cu apa pentru uz casnic sau industrial sau pompe de caldura in judetul Cluj, aici veti gasi firme de foraje gata sa va ajute cu planificare forajului, proiectarea putului, avizele de gospodarire a apelor, studiile deotehnice, executia forajului propriouzis, dar si detalii despre exploatarea forajului.

Foratori puturi apa langa Cluj Napoca, Dej, Huedin, Turda si Campia Turzii

Firmele de foraj listate in Judetul Cluj, pot fi contactate prin intermediul siteului nostru euforaje.ro pentru lucrari de foraje puturi apa de mica si mare adancime, foraje pentru pompe de caldura, foraje de studiu, foraje piloni (piloti forati), foraje pentru fantani si desnisipari cat si pentru realizarea de studii geotehnice si hidrologice.

Firmele de foraje ce isi desfasoara activitatea in Cluj, Dej, Huedin, Turda si Campia Turzii pot fi contactate telefonic si prin email folosind formularul de contact, astfel veti obtine informatii despre preturile si serviciile de foraj in timp util. Nu uitati sa mentionati firmei din Cluj pe care o contactati, ca ati gasit-o pe EUforaje.ro.

 

Sending
User Review
0 (0 votes)