In primul rand, cine este SC Terra Tehno Foraj SRL ?

Terra Tehno foraje puturi Vaslui
Terra Tehno Foraj este o societate cu sediul in Sibiu, care are o experienta de aproape un deceniu in domeniul forajelor.
Nivelul nostru de cunostinte si experienta in foraje asigura conditiile care ofera durabilitate indelungata in furnizarea de apa potabila, in studii geologice si hidrogeologice, etc.

 

Care sunt serviciile prestate de compania Terra Tehno Foraj SRL in domeniul forajelor?

SC Terra Tehno Foraj SRL executa foraje de mare, medie si mica adancime pentru alimentari cu apa, folosind utilaje de inalta tehnologie si echipamente performante.

Oferim servicii si solutii complete in foraje puturi pentru apa, foraje hidrogeologice, foraje pentru prize anodice cu anozi de sacrificiu pentru statii de protectie catodica.

Deasemenea executam studii geotehnice, hidrologice si hidrogeologice, iar nu in ultimul rand foraje pentru pompe de caldura. Terra Tehno Foraj realizeaza inclusiv partea de automatizare a forajelor, cat si partea de protectie sanitara.. La finalul lucrarii oferim beneficiarului documentatia forajului.

 

Ce reprezinta pentru dumneavoastra un foraj ?

Vreau sa precizez ca puturile pentru apa nu sunt fantani si sa nu se inteleaga doar o gaura cu dimensiuni variabile. Noi folosim tehnologie de foraj rotativ hidraulic cu circulatie directa si cu fluid de foraj. Fiecare foraj este unic. Diferentele majore, intre foraje, in afara de calitatea materialelor sunt operatiunile care se fac dupa tubare, operatiuni care pot dura pana la o saptamana in cazul unui foraj profesional. Intotdeauna trebuie aleasa cea mai adecvata metoda de foraj in functie de natura si adancimea straturilor traversate.

Care sunt etapele in realizarea unui foraj pentru alimentare cu apa?

Pentru noi, realizarea unui foraj inseamna o serie de etape parcurse si tratate cu maxima seriozitate si profesionalism.

  • In primul rand este importanta planificarea, adica stabilirea Terra Tehno foraje puturi Prahova, Giurgiu, Bistrita Nasaudcalitativa si cantitativa a nevoii de apa. Un foraj corect proiectat si executat asigura beneficiarului necesarul de apa.
  • Avand aceste date se trece la proiectare, ceea ce inseamana: stabilirea adancimii, diametrul de forare, diametrul de tubare, tipul de burlane si filtre ce urmeaza a fi folosite, aici vreau sa precizez ca folosim tuburi tip Valplast de culoare albastra, tuburi tip Budafilter si filtre Johnson.
  • Proiectarea mai inseamna strangerea tuturor informatiilor din zona privind forajele existente si studierea hartilor hidrogeologice. Pe baza tuturor acestor informatii se poate realiza proiectul forajului.
  • Urmatoarea etapa este avizarea, obtinerea avizului de Gospodarire a Apelor sau a unei notificari pentru inceperea executiei forajului. Acest document se obtine in urma unui studiu hidrogeologic.
  • Executia forajului de apa propriu-zis nu este simpla. Sunt multi “foratori” care nu stiu sau nu respecta executarea unui foraj corect.
  • Executia presupune saparea gaurii cu un diametru al sapei mai mare cu minim 140 mm decat cel al tubului. Apoi are loc introducera tuburilor, introducerea pietrisului margaritar intre spatiile inelare, denisiparea, cimentarea/ izolarea stratelor, punerea in productie cu pompe sumersibile, determinarea parametriilor forajului (nivelul hidrostatic, nivelul hidrodinamic, denivelare, debit, aspectul apei etc.) si predarea documentatiei tehnice, asa-zisul “caiet al putului”.

Fiecare dintre aceste operatiuni necesita cunostinte tehnice, materiale si nu in ultimul rand foarte multa munca. In alegerea pompei sumersibile este foarte important de stiut debitul putului, adancimea de montare, etc. Urmarirea si coordonarea lucrarilor este facuta de catre personal specializat, pornind de la faza de amplasare pana la punerea in productie, pentru a asigura eficienta forajului.

Ce inseamna calitatea pentru Terra Tehno Foraj ?

Calitatea lucrarilor si satisfactia clientilor este cel mai important criteriu dupa care ne ghidam. Puturile de apa forate de catre noi respecta toate standardele EU de calitate, siguranta si mediu, compania noastra fiind certificata conform sistemelor de management integrat SR EN ISO 9001:2008; 14001:2005; SR OHSAS18001:2008. Noi investestim permanent in achizitionarea de tehnologii de foraj de ultima generatie precum si in instruirea specialistilor si intregului personal. Mult mai importat de multe ori decat pretul este calitatea serviciilor prestate. Fiind vorba in mod special de lucrari “ascunse”, compania noastra pune un mare pret pe calitatea serviciilor prestate.

Terra Tehno foraje puturi Salaj, Harghita, Braila

Care este potentialul companiei dumneavoastra de foraj in ceea ce priveste echipamentele si resursele pentru realizarea unui proiect de foraj in alimentarea cu apa?

Ca si tehnologie de foraj utilizam instalatii performate de foraj dotate cu sisteme mecanizate bazate pe tehnologie de foraj rotativ hidraulic cu circulatie directa si cu fluid de foraj. Terra Tehno Foraj distribuie diferite tipuri de pompe, hidrofoare, grupuri de pompare, boilere, electropompe si accesorii electropompe, vase de expansiune, pompe submersibile, pompe de suprafata, hidrofoare, pompe cu turatie variabila. Dupa finalizarea executiei punem la dispozitie un sistem automatizat si de protectie sanitara a forajului.

Cum executa lucrarile de foraje puturi Terra Tehno Foraj ?

In urma unei cereri de oferta din partea clientului se efectueaza o analiza a locatiei unde se doreste forajul, cu o detaliere a resurselor de apa din acea zona facuta cu ajutorul hartilor si a experientei noastre in zona respectiva. Potrivit antemasuritorilor avem o prima discutie cu beneficiatorul legata de materiale, metoda de foraj apoi de pret. In momentul in care preturile unitare si estimarea respectiva merg intr-o directie pozitiva, discutiile se axeaza pe contractul efectiv, moment in care, lucrarea intra in atributia departamentului de executie care face efectiv planificarea productiei si executia lucrarii respectand etapele forajului. Se realizeaza un program special de grafice de executie, care calculeaza esalonarile de pret si necesarul comanzilor de materiale, estimand si necesarul fortei de munca cat si termenele de executie.

Interviu Florin Ghita Director Terra Tehno Foraj SRL | EuForaje

Ati avut lucrari de foraje puturi care au implicat gasirea de solutii tehnice speciale?

Desigur, intotdeauna exista solutii viabile pentru orice fel de problema aparuta. Avem oameni in interiorul firmei cu experienta in domeniul forajelor, de peste 20 de ani, care ofera solutii tehnice in rezolvarea situatiilor dificile.

Care este cea mai importanta lucrare efectuata de catre Terra Tehno Foraj?

Suntem o firma flexibila, cu un portofoliu bogat. Ca si lucrari de referinta in executia de puturi pentru alimentarea cu apa avem foarte multe lucrari, nu as putea sa mentionez o singura lucrare ca fiind cea mai importanta, fiecare in parte este importanta pentru noi. De aceea ne implicam in totalitate sa oferim calitate iar la final clientul sa fie cel multumit.

Daca v-am fi intrebat acum 4 ani cum ati vrea sa arate Terra Tehno Foraj in 2014, care ar fi fost raspunsul ?

De la inceput am dorit o firma dinamica, cu o atmosfera placuta, care sa produca lucruri de calitate, asa cum facem noi. Telul nostru a fost crearea unei companii în cadrul căreia profesionalismul şi calitatea sa fie componentele în jurul cărora se construiesc toate celelalte elemente.
Sunt mandru ca Terra Tehno Foraj a devenit cunoscuta prin calitate, ajugand sa se impuna pe piata antreprenorilor, deoarece suntem printre putinii de pe piata care respecta toate standardele EU de calitate, siguranta si mediu. Pentru aceasta noi investim permanent in achizitionarea de tehnologii de foraj de ultima generatie cat si in instruirea specialistilor si a intregului personal.

Interviu Florin Ghita Director Terra Tehno Foraj SRL | EuForaje

Cum vedeti compania Terra Tehno Foraj peste 10 ani?

Visurile noastre cresc si se dezvolta odata cu noi, la fel si planuriile de viitor. Ne dorim o continua dezvoltare pastrand criteriul de baza axat pe calitatea lucrarilor si multumirea clientilor. Este o mandrie a mea, a noastra, ca am reuşit să formam un colectiv unit şi de valoare, cu oameni care au evoluat şi care au contribuit la evoluţia companiei.
vezi prezentarea detaliata a firmei de foraj, solicita oferta de pret pentru foraje puturi apa

Si la final in trei cuvinte: “ FORAM ADANC SI BINE”…

Cu deosebita stima,
Director General
Florin Ghita

Sending
User Review
5 (1 vote)