Afla pretul pentru studiile geotehnice euforaje.roTrebuie sa ne gandim la studiile geotehnice prin prisma necesității acestuia atât din punctul de vedere al contractorului cât și din punct de vedere al celui care urmează să îl realizeze. Astfel, numitorul comun al ambilor participanți la realizarea studiului este prețul acestuia. În momentul în care cererea și oferta se întâlnesc, atunci și studiul geotehnic va avea un preț real și acceptat de către ambele părți. Totuși este de menționat faptul că sunt dese cazurile în care prețul ofertat și contractat nu este același cu prețul realizat la finalul lucrării. Motivele sunt explicate în continuare, în speranța că veți înțelege importanța unui preț corect al studiului geotehnic …

Care este pretul pentru studiile geotehnice in Romania ?

Atunci când vă hotărâți să contractați o companie care să vă realizeze un studiu geotehnic, este important să aveți la dispoziție câteva cunoștințe minime în acest domeniu. Este nevoie să aveți o conversație cu firma care urmează să realizeze studiul, în cadrul căreia veți fi nevoiți să oferiți câteva date tehnice. Înainte ca acest lucru să se întâmple, dumneavoastră, ca și contractant, va trebui să realizați o estimare a prețului studiului geotehnic.

Estimarea o veți realiza mult mai ușor dacă veți căuta informații cu privire la studii geotehnice similare. În căutarea dumneavoastră veți descoperi nu doar prețurile estimative pentru studii geotehnice asemănătoare, dar și detaliile tehnice ale acestora. În final, dacă dumneavoastră veți organiza o licitație în vedere identificării companiei care să vă realizeze studiul, atunci tot dumneavoastră va trebui să realizați fișa de date și caietul de sarcini. În cadrul acestora, este necesar să stabiliți numărul de foraje, numărul de analize, suprafața pe care se va realiza studiul geotehnic, la ce va va folosi studiul geotehnic. Toate aceste informații vor fi de folos ofertantului în momentul în care va încerca să își construiască oferta de preț.

Daca inca nu stiti de ce este necesar un studiu geotehnic, pteti citi aici: 5 riscuri aparute in lipsa unui studiu geotehnic

Pretul studiului geotehnic din perspectiva ofertantului, beneficiarului

Afla pretul pentru studiile geotehnice euforaje.ro
Ofertantul, sau beneficiarul lucrarii, va participa la licitație, având avantajul experienței și siguranței cu privire la capacitatea sa de a realiza studiul geotehnic. Trebuie să vă construiți prețul studiului geotehnic bazându-vă pe informațiile oferite de către contractor. Este indicat ca în urma adjudecării și câștigării licitației, să aveți o discuție detaliată cu contractorul, discuție în care să încercați să acoperiți riscurile modificării prețului pe durata realizării studiului geotehnic.

Solicită ofertă de preț de la executanții de studii geotehnice

Astfel, experiența cu siguranță v-a pus în fața realizării unor studii geotehnice care au necesitat un număr mai mare de foraje, posibil din cauză că analizele nu au fost concludente. Tot experiența va arătat că un teren poate să difere în adâncime față de ceea ce se estimează la începutul lucrării. Toate acestea pot să ducă la creșterea prețului contractului. De asemenea, este posibil să vină solicitări în plus din partea contractorului, în cazul în care acesta dorește extinderi sau modificarea soluției constructive.

Afla pretul pentru studiile geotehnice euforaje.roDe asemenea este important sa aveti in vedere ce trebuie sa contina documentatia geotehnica pentru constructii
Prețul pentru studiile geotehnice este destul de variabil, fiind greu de determinat și dificil de menținut pe parcursul realizării studiului geotehnic. În cazul în care ați reușit să câștigați licitația și să acceptați realizarea studiului geotehnic, trebuie să vă asigurați că aveți la dispoziție toate mijloacele necesare pentru realizarea acestui studiu, fără să lăsați nimic la voia întâmplării.

Ati vizitat pana acum pagina noastra de Facebook pana acum?

Sending
User Review
0 (0 votes)