Nevoia de studii geotehnice EuForaje.roDespre nevoia de studii geotehnice :

Nevoia de studii geotehnice își face prezența atunci când se dorește analiza aprofundată a solului, în vederea realizării unei lucrări viitoare. În funcție de tipul lucrării care urmează să fie realizată, studiul geotehnic își va concentra analiza pe anumite date, cum ar fi presiunea pe care o suportă solul.
Calculele cu privire la greutatea care poate să o susțină solul constituie aproape în orice situație o parte importantă din studiul geotehnic. În cazul forajelor, studiul geotehnic își îndreaptă cu precădere analiza înspre tipurile de soluri și subsoluri exsitente și analiza rocilor.

Iti recomandam sa citesti si: 5 Riscuri aparute in lipsa unui studiu geotehnic

Factorii care se iau în calcul în cadrul unui studiu geotehnic

Un studiu geo nu poate să fie realizat stând la birou și căutând pe internet. Studiul geotehnic necesită prezența pe teren, pelevarea de mostre și analiza acestora în laboratoare specializate în acest domeniu. Din acest motiv, persoana care întocmește un studiu geotehnic nu poate să fie economist, ci trebuie să aibă această specializare, să fi terminat o facultate de profil si experienta practica in domeniu. Vezi aici cum se stabileste pretul pentru studii geotehnice.

Factorii care sunt luați în calcul atunci când se începe analiza și realizarea studiului geotehnic fac parte din mai multe arii agregate geologiei și geofizicii.

Factorul seismic:

Nevoia de studii geotehnice EuForaje.ro

Unul dintre factorii analizați este și factorul seismic, ceea ce înseamnă că se va verifica și din punct de vedere al predispoziției de apariție a cutremurelor în zona în care se construiește sau în care se forează. În cazul unui foraj al unui puț, un cutremur poate să rupă pereții și să închidă gaura puțului, ducând inevitabil la reînceperea forajului de la un nivel apropiat de suprafață. Vezi mai multe despre riscurile aparute in lipsa unui studio geotehnic aici.

Geologia istorică:

Un alt factor important îl reprezintă geologia istorică. Despre geologie și despre geodiversitate se cunoaște faptul că au un rol foarte important în descrierea unui teritoriu, respectiv în zona în care urmează să se execute lucrarea sau forajul puțului.
Geologia arată morfologia reliefului, poziționarea rețelei hidrografice, distribuția resurselor minerale și chiar așezarea populației în teritoriu. Pentru a înțelege mult mai bine necesitatea unui studiu geotehnic, este indicat să urmărim principalele domenii pe care geologia le acoperă, respectiv cristalografia, mineralogia, petrologia, geochimia, tectonica, paleontologia, speologia, geomorfologia, geofizica, seismologia și încă multe alte domenii apropiate.

Ne-am gandit ca v-ar putea interesa si: Ce trebuie sa contina documentatia geotehnică pentru constructii

Nevoia de studii geotehnice EuForaje.roUn domeniu analizat cu precădere în cadrul unui studiu geotehnic este totodată un factor care se ia în calcul, și anume geofizica. Aceasta reprezintă utilizarea tehnologiei, a echipamentelor electronice pentru studierea reacțiilor și a fenomenelor întâlnite pe Pământ. Din elementele complexe pe care geofizica le studiază sunt și câmpurile gravitaționale, electrice și magnetice ale Pământului pentru a putea să se analizeze scoarța terestră și zonele care sunt imposibil să fie atinse. Vezi mai multe despre documentatia pentru studiile geotehnice aici.

Revenind asupra celor spuse mai devreme, și aruncând o privire asupra factorilor care trebuie să fie analizați în cadrul unui studiu geotehnic, se poate observa cu ușurință că este un domeniu în care nu poate munci un inginer auto, de exemplu. Persoana care face studiul geotehnic trebuie să fie de specialitate si sa aibe experienta practica.

Daca vrei sa afli pretul pentru un studiu geotehnic apasa pe acest link.

Cum gasiti o firma specializata in studii geotehnice:

Portalul EUforaje va ofera posibilitatea de a va informa corect despre studii geotehnice si de a alege o firma specializata in vederea efectuarii lucrarilor.
Solicită ofertă de preț de la executanții de studii geotehnice
Lista cu firmele de foraje puturi si studii geotehnice o gasiti aici. In speranta ca ati gasit folositor acest material, va suntem recunoscatori daca il distribuit prietenilor sau coleginor dumneavoastra. Pe viitor va invitam sa reveniti pentru alte articole interesante si utile pentru dumneavoastra sau sa intrati pe pagina de Facebook EuForaje

 

Sending
User Review
0 (0 votes)