Denisipari puturi apa metode si preturi

De ce se innisipeaza un put?Denisipari Puturi - Preturi | EuForaje.ro

Ei bine esista ma multe cauza, insa cele mai des intalnite apar in momentul neexploatarii putului sau atunci cand putul este exploatat necorespunzator.

Innisiparea unui put forat este fenomenul care are loc prin patrunderea particulelor fine din strat in interiorul putului, blocand filtrele. Atunci este indicat sa apelati la specialisti pentru a efectua o denisipare de foraje puturi apa.

Innisiparea este favorizata atunci cand marimea bobului pietrisului turnat sau marimea fantelor nu a fost just aleasa fiind prea mare. In acest caz nisipul din strat nu poate fi retinut si intra in put pe care il umple cu timpul. Forajul se innisipeaza chiar daca dimensionarea pietrisului si a fantelor este corect aleasa, insa din cauza unei exploatari nerationale cu debite mari, viteza de antrenare devine prea mare. In acest caz in put apar viituri de nisip in afara de pericolul fenomenului aratat anterior de colmatare al stratului inconjurator al filtrului.

Innisiparea unui put frat se produce atunci cand:

-Coloana filtranta sau sita in cazul existentei acesteia s-a corodat;
-cand s-au produs defectiuni mecanice la piesa de etansare;
-cand pietrisul filtrant s-a turnat defectuos, coroana respectiva de pietris ne fiind continua;
-innisiparea se mai produce si atunci cand, dupa terminarea forajului , dsenisiparea nu s-a facut timp suficient si corect.

Din cele aratate rezulta importanta alegerii judicioase a pietrisului margaritar, a introducerii lui, a dimensionarii rationale a sliturilor si a efectuarii corecte a desnisiparilor.
Innisiparea putului atrage o foarte mare diminuare a debitului. De obicei debitul unui put innisipat este de doar 10% din debitul unui put curat.

Denisipari puturi preturi si etapele reconditionarii acestora

Etapele de curatare si dezinfectie al fantanilor si a puturilor de apa in cazul inundatiilorDenisipari Puturi - Preturi | EuForaje.ro

Va prezentam o perioada de cinci etape de abordare la curatarea şi dezinfectarea fântânilor după dezastre naturale si nu numai. Aceasta este o abordare de urgenţă menita să reabiliteze fantani, astfel incât acestea să producă apă de o calitate similară cu cea furnizata înainte de dezastru.

Pasul 1: Inventarul de fântâni avariate existente

Sa spunem ca inundatia a contaminat sau avariat un număr mare de fântâni. Primul pas trebuie să selectam fântâna care ar trebui să fie reparata prima.

Următoarele acţiuni ar trebui să te ajute pentru a face selecţia:

Faceţi cunoştinţă cu lideri comunitari şi le cereţi o scurta prezentare a fântânilor ce deservesc comunitatea respectiva.
Selectaţi fântânile care sunt cele mai frecvent utilizate pentru apa potabilă.
Evaluati tipul şi gradul de afectare în partea de sus a fantanii.
Estimaţi cantitatea de nămol şi moloz din fantana – put.
Testarea pompei, pentru a vedea dacă acesta este inca de lucru sau de a determina ce reparatii sunt necesare.
Estimarea resurselor necesare pentru reparatii (personal, echipamente, materiale şi de timp).
Selectaţi fântâni care sunt folosite de cele mai multe şi sunt mai uşor de reparat prima.

Cum se face o denisipare?

Procesul de denisipare puturi consta in eliminarea nisipului care a intrat in filtrele putului forat cu pompe in sistem tub ejector sau aer-lift in vederea restabilirii cursului lin al apei. Dupa efectuarea denisiparii putului forat, acesta poate fi repus in exploatare cu ajutorul pmpelor submersibile, utilizand un debit cu debit crescator, in vederea refacerii filtrului natural din spatele filtrelor forajului.

Dupa procesul de denisipare al putului forat se va obtine:Denisipari Puturi - Preturi | EuForaje.ro

Cresterea gradului de permeabilitate *caracteristica a rocilor colectoare ce permit;
evitarea inisiparii forajului de puntile formate oprind trecerea elementelor foarte fine;
cresterea in diametru a puturlui si in mod direct a debitului acestuia;
reducerea pierderilor sarcini in zonele active ale filtrelor.
( Definitie : *Permeabilitatea reprezinta insusirea unui mediu poros de a lasa sa treca prin el unul sau mai multe fluide, cu mai multa sau cu mai putina usurinta. Permeabilitatea este o masura a rezistentei rocii la curgerea fluidelor prin porii ei*.

Permeabilitatea poate fi:

Pentru a gasi specialisti in vederea executarii de denisipari puturi, in Bucuresti Ilfov si in tara, va invitam sa accesati paginile de prezentare a acestora in care veti gasi si serviciile, portofoliul si detaliile acestora de contact.

V-a fost de folos acest articol? Va invitam sail distribuiti prietenilor dumneavoastra si sa cititi in continuare aici mai multe informatii utile despre foraje puturi apa .

Sending
User Review
0 (0 votes)