Foraje puturi pentru apa judetul Arges

Judetul Arges este situat în partea central-sudică a țării, În partea nordică, limita județului urmărește crestele înalte ale munților Făgăraș, traversează munții Piatra Craiului și culoarul Rucăr – Bran ce desparte județul Argeș de județele Sibiu și Brașov. La est limita cu județul Dâmbovița este mult mai lungă, traversând munții Leaota, Subcarpații Getici, piemontul Cândești și câmpia Găvanu Burdea. Limita sudică dinspre județul Teleorman taie câmpia Găvanu Burdea. La sud-vest, județul Argeș se învecinează cu județul Olt, limita străbătând câmpia Română și piemontul Cotmenei, traversând văile din bazinul superior al râului Vedea. Limita vestică, dinspre județul Vâlcea, traversează valea râului Topolog. Argeș este un județ în regiunea Muntenia din România.

Relieful este proporțional repartizat, coborând in trepte de la nord spre sud, cuprinzând toate unitatile geo-morfologice carpato-trans-danubiene, de la altitudinea de peste 2500 m pana la 160 m. Predomină ținuturile deluroase, care ocupa 55% din suprafața județului, munții 25% si câmpiile 20%.

Tipuri de sol in Judetul Arges

In partea de nord a judetului sunt prezente unitatile muntoase cristaline, cu exceptia zonei nord-estice care este alcatuita din formatiuni jurasice (calcare, dolomite) si cretacice (calcare, conglomerate, gresii). In subcarpati apar formatiuni tertiare (calcare, conglomerate, gresii, marne, nisipuri, pietrisuri), iar in Piemontul Getic si in Campia Romana apar formatiuni levantine, mai ales cuaternare-pleistocene pe interfluvii (pietrisuri de Candesti) si holocene in lungul vailor si in campie (pietrisuri).

Pe teritoriul judetului Arges, exista o varietate de soluri incepand de la solurile pajistilor alpine pana la solurile slab dezvoltate si de lunca. In nordul judetului, o larga raspandire o au solurile montane (soluri brun acide, soluri brunepodzolice, regosoluri, rendzine). La etajul padurilor de rasinoase si de amestec gasim soluri brun acide montane cu diferite grade de podzolire si soluri podzolice montane. Pe dealurile piemontane si subcarpatice ale Argesului s-au dezvoltat solurile silvestre podzolice brune si brune-galbui, iar pe podisurile piemontane Cotmeana si Candesti se gasesc soluri podzolice pseudogeice si brune-galbui cu aciditate ridicata. In partea sudica a judetului, inclusiv in zona de campie, se gasesc soluri pseudogleizate, iar in lungul vailor apar soluri brun-roscate podzolice care sunt specifice unui climat mai cald.

Foraje puturi pentru apa judetul Arges

 Foraje Puturi pentru apa potabila in Judetul Arges

In judetul Arges, apele freatice se gasesc in general la adancimi mari, de peste 100 m, datorita atat ponderii reliefului cat si structurii sale. Aici, alimentarile cu apa se pot face local din puturi sapate la adancimi de 50-200, cu debite reduse ce variaza intre 0,5-1,0 l/s. In lunca Argesului, ca si in luncile raurilor din zona de sud, apa freatica se gaseste la 10-20 m adancime. Majoritatea localitatilor din judet sunt alimentate cu apa in sistem centralizat, sursele de alimentare fiind apele de suprafata si subterane.
De-a lungul judetului Arges se intalnesc soluri compacte tari, motiv pentru care se utilizeaza tehnologia forajului uscat cu aer cu ciocan de fund.
Portalul EUforaje.ro promoveaza firme din zona judetului Arges , demne de tot respectul gratie proiectelor de success pe care le-au savarsit, dovedind seriozitate, precizie avand astfel satisfactia lucrului bine facut.Pentru a contacta aceste firme  din categoria Foraje Puturi Arges, si a beneficia de serviciile pe care le ofera, se pun la dispozitie atat adresa de e-mail, numarul de telefon, cat si persoana de contact.

Afla preturi pentru foraje puturi apa de la firmele specializate in foraje puturi Arges

Aflati acum cat va costa executia forajului de puturi pent arulimentare cu apa in Judetul Arges apeland specialistii din acest site. Specialistii foraje puturi Arges inscrisi in acest site va pot da detalii referitoare la alegerea corecta a diametrului forajului si a debitului de apa pentru nevoile dumneavoastra.

Fie ca aveti nevoie de foraje puturi pentru alimentare cu apa pentru uz casnic sau industrial, aici veti gasi firme de foraje gata sa va ajute cu planificare forajului, proiectarea putului, avizele de gospodarire a apelor, executia forajului propriouzis, dar si detalii despre exploatarea forajului cu pompe submersibile si hidrofoare.

Firme de foraj din judetul Arges ce isi desfasoara activitatea in orasele: Curtea de Arges, Câmpulung-Muscel, Costesti, Mioveni, Pitesti, Topoloveni, Ștefănești.

Firmele de foraj din Judetul Arges executa lucrari de foraje puturi apa, fantani, desnisipari, de asemenea va pot asigura consultanta in vederea realizarii lucrarii de foraj.

Firmele de foraj listate in judetul Arges, pot fi contactate prin intermediul siteului nostru pentru lucrari de foraje puturi apa, foraje orizontale, foraje de studiu, foraje piloni (piloti forati), si desnisipari cat si realizare de studii geotehnice.

Sending
User Review
0 (0 votes)