Date Generale Judetul Caras SeverinJudetul Caras Severin

Judetul Caras Severin este se afla situat în regiunile Banat și Transilvania din România, ce are ca reședință orașul Reșița. Plasat în partea de sud-vest a României, județul Caraș-Severin are o suprafață de 8514 km2 și cuprinde 2 municipii, 6 orașe, 69 de comune cu 188 de sate. Se invecineaza cu judetul Timis in nord si nord-vest, cu judetele Hunedoara si Gorj in est, cu judetul Mehedinti in est și sud-est, iar fluviul Dunarea formeaza in partea de sud și sud-vest granita cu Serbia.


Suprafata judetului Caras-Severin apartine aproape in intregime ca structura geologica orogenului Carpatilor Meridionali, fiind alcatuit din doua unitati geotectonice principale: Autohtonul Danubian si Cristalinul Getic care prezinta cuverturi sedimentare.Autohtonul Danubian se poate observa in partea de sud si sud-est a judetului, fiind unul dintre nucleele vechi ale cristalinului carpatic. Acesta prezinta catre partea superioara trei zone principale de sedimentare si anume : zona Presacina, zona Drencova, zona Svinecea-Svinita.Cristalinul Getic se gaseste in partea de nord, centru si nord-est a judetului, fiind format din doua serii cristaline: seria mezocatazonala de Semenic si seria epizonala de Locva-Poiana Rusca.Zona Resita – Moldova Noua,este alcatuita in special din calcare din jurasic respectiv cretacic inferior, iar in carbonifer si liasic sunt depozitate cantitati semnificative de zacaminte de huila. Magmatismul laramic, de varsta paleocena, este reliefat prin banatite.

Tipuri de Soluri in Caras Severin

Gratie varietatii unitatilor de relief, a rocilor parentale si conditiilor climatice, in judetul Caras-Severin a evoluat o serie completa de soluri, de la cernoziom la soluri complete: cernisoluri, luvisoluri, cambisoluri, spodisoluri, pelisoluri, hidrisoluri, histosoluri, antrisoluri..Cernoziomuri levigate,semicarbonatice, saraturate, se gasesc pe suprafete mici în Valea Dunarii. Solurile argiloiluviale brune şi argiloiluviale podzolice se gasesc in în zona Dealurilor Vestice si Depresiunea Almaj .In portiunile mai inalte, aceste soluri se continua prin soluri brune. Solurilor brune si brune acide, se gasesc în zona munceilor Dognecei, Aninei, Arenisului si Locvei.Soluri brune podzolice şi podzolurilor, ce pot ocupa suprafete pe treptele de relief aflate la o altitudine mai mare. Solurile acide, au o mare raspandire in regiunile cele mai inalte ale judetului,. Solurilor litomorfe au luat nastere pe un strat din calcar în conditii de umiditate si favorizat de prezenta invelisului forestier. Solurilor litomorfe se gasesc in toata zona calcaroasa intre Resita si Moldova Noua. In zone restranse se intalnesc rendzine rosii-brune respectiv terra rosa in Muntii Aninei şi Locvei.Solurile hidromorfe .Cele mai frecvent intalnite sunt solurile pseudogleice ce se pot vede pe terasele Timisului între Buchin şi Sacu, respectiv terasele Bistrei.

Foraje puturi pentru apa judetul caras severinDespre Foraje Puturi Apa in Judetul Caras Severin

Aparitia apelor subterane pe suprafata judetului Caras-Severin s-a datorat in cea mai mare parte conditiilor litologice, dar si conditiilor climatice, morfologice si hidrologice. Acest lucru explica dinamica apelor freatice, valorile principalilor parametrii hidrogeologici, precum si directia principala de scurgere a apelor freatice, orientate dinspre rama montana spre zonele joase.Astfel, pentru monitorizarea calitatii apei se urmaresc: indicatorii de potabilitate, indicatorii fizico-chimici şi microbiologici.Conditia pentru ca o apa sa fie potabila este ca cei mai importanti parametrii microbiologici sa fie nuli, in caz contrar apa conduce la aparitia bolilor din acest motiv nu sunt permise alte valori.
Dat fiind faptul ca in judetul Caras-Severin intalnim soluri compacte tari, se recomanda utilizarea tehnologiei forajului uscat cu aer cu ciocan de fund, cu ajutorul utilajelor moderne si a echipelor capabile din industria forajului.
EuForaje.ro este un portal de incredere in care se regasesc firme de foraj din judetul Caras Severin, cu care poate fi luata legatura prin intermediul site-ului mai sus mentionat, fiind puse la dispozitie o serie de date de contact. ”Seriozitatea si devotamentul sunt principiile noastre!”

 

 

 

Sending
User Review
0 (0 votes)